Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hledáme dva svědky loupežného přepadení

Kriminalisté od června prošetřují případ loupežného přepadení, který má na svědomí doposud neznámý pachatel. 

Od středy 17. června kriminalisté pátrají po pachateli loupežného přepadení, které se odehrálo okolo 21:00 hodiny v Pacovské ulici poblíž metra Budějovická v Praze 4. Neznámý muž, který měl přes obličej masku s motivem lebky doběhl poškozeného, kterého udeřil pěstí do obličeje, až upadl na zem. Pak mu vytrhl černou sportovní tašku, ve které měl mobilní telefon, sportovní oblečení a několik desítek tisíc korun. Následně se dal pachatel na útěk směrem k ulici Na strži. Celé přepadení viděl pravděpodobně svědek, který začal pachatele pronásledovat. Toho však nedohnal, proto se vrátil na místo přepadení a poškozenému uvedl, že pachatele nedostihl. Lupič měl však podle svědectví dalšího muže nastoupit do vozidla a odjet.
 
V této souvislosti kriminalisté pátrají po dvou svědcích, kdy jeden měl vidět pachatele na útěku a druhý ho viděl nasednout do vozidla a odjet.
 
Zároveň kriminalisté pátrají po pachateli, který byl 175 – 180 cm vysoké urostlé postavy a měl krátké světlé vlasy. Při přepadení mluvil plynule česky a bez přízvuku. V době přepadení byl oblečen do černé džínové bundy, pod kterou měl černou mikinu bez nápisů s kapucí na hlavě. Na nohou měl černé kalhoty a černé tenisky. Obličej si kryl maskou s motivem lebky černo bílé barvy.
 
Tímto žádáme, aby se výše uvedení dva svědci ozvali na linku 158, jelikož by mohli přispět k objasnění loupeže a vypátrání jejího pachatele. Stejně tak apelujeme na další jiné občany, kteří byli popsané události přítomni a mohli tak uvést důležité informace k možnému útočníkovi, aby se taktéž přihlásili na linku 158.
 
V případě dopadení a odsouzení za trestný čin loupež hrozí trest odnětí svobody až na deset let.
 
por. Bc. Jan Daněk - 6. 10. 2015

vytisknout  e-mailem