Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Hledáme další svědky nehody - dodatek

NÁCHODSKO - Chodec na následky zranění zemřel 

DODATEK - Policisté ztotožnili řidiče osobního vozidla, který ve středu 4. ledna 2012 krátce po páté hodině odpoledne srazil a těžce zranil 41letého chodce tlačícího při okraji silnice ruční vozík. Chodec nakonec nehodu nepřežil, po několika dnech podlehl svým těžkým zraněním v hradecké nemocnici. V muži za volantem vozu, který chodce srazil a těžce zranil, policisté vypátrali ještě ani ne 25letého mladíka z Náchodska. Ukázalo se, že vůbec nevlastnil řidičský průkaz a navíc jel vozem, který mu známý pouze svěřil k vyčištění.
 
K nehodě se nechtěl vůbec hlásit, z vozu sice vystoupil a k ležící postavě podle svědectví okolních lidí na místě nehody nejprve zamířil, ale pak se otočil a utekl do přilehlého lesíka. Neznámého piráta vypátrala a usvědčila i díky svědectví občanů po několika dnech náchodská kriminálka. Policejní vyšetřovatel jej hned poté obvinil ze dvou trestných činů, z přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a z přečinu neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku s možným až pětiletým trestem odnětí svobody. V současné době je stíhán na svobodě. Po skonu chodce v nemocnici mu však hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi a překvalifikování na trestný čin usmrcení z nedbalosti.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
11.01.2012, 14:00
 
Policie České republiky hledá další svědky dopravní nehody, která se stala ve středu 4. ledna 2012 v 17:15 v Náchodě, ulici Kostelecká, u benzínové čerpací stanice Shell. V tu dobu došlo na silnici podél čerpací stanice k nehodě mezi osobním vozidlem a chodcem tlačícím ruční vozík. Jakékoliv informace volejte, prosím, na telefonní číslo 974 534 254 nebo na bezplatnou linku tísňového volání 158. Vyzýváme ke svědectví i řidiče červené dodávky s nápisem „Kominictví".
 
nprap. Jana Pecoldová
05.01.2012, 16:00

vytisknout  e-mailem