Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hledáme další oběti

Počátkem prosince zadrželi kriminalisté exhibicionistu z Prahy 6. Neobtěžoval i Vás? 

Konkrétně pátého prosince zadrželi kriminalisté šestého oddělení prvního policejního obvodu, prošetřující mravnostní trestnou činnost, dvaatřicetiletého muže.

Ten je v tuto chvíli obviněn z trestného činu výtržnictví se sexuálním podtextem, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Na verdikt soudu navíc čeká ve vazbě.

Dle zjištění kriminalistů měl obviněný exhibovat na konkrétních dvou místech. Jde o křiví u křižovatky ulic Mrkvičkova a Šímova a oblast kolem ulic Laudova a Nevanova.

Na těchto místech si měl dvaatřicetiletý muž, vždy mezi šestou a sedmou hodinou ráno, vyhlédnout svou oběť. Před tu pak vyskočil z křoví, nebo jiného úkrytu, a začal masturbovat. Pokud se mu dotyčná opravdu líbila, dal to najevo tak, že se ji snažil ještě osahávat.

Vůči obviněnému mají kriminalisté zadokumentováno několikero takových „útoků“ za poslední období pár týdnů. Nicméně on sám se hrdě hlásí k několika dalším desítkám obdobných situací, kterých se měl na vyjmenovaných místech dopustit.

Proto se nyní obracíme s prosbou na další možné oběti tohoto exhibicionisty. Prosím každou ženu či dívku, které byly obdobným způsobem „překvapeny“, aby se přihlásily kriminalistům šestého oddělení prvního policejního obvodu prostřednictvím linky tísňového volání 158.

Určitou nápovědou poškozeným může být exhibicionistův částečný popis. Dvaatřicetiletý muž byl v převážné většině popsaných útoků oblečen do černé mikiny s kapucí, kterou měl z poloviny zakrytý obličej, a černých volnějších kalhot.

Stran popisu obviněného nemůžeme být konkrétnější, a nemůžeme ukázat ani například jeho fotografii, neboť by tím došlo ke zmaření dalších procesních postupů, jako je například rekognice.

por. Mgr. Tomáš Hulan 17. 12. 2017

vytisknout  e-mailem