Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hledali jsme houbaře

CHOMUTOV - Muži šli na houby, hledala je policie, Pozitivní test...... 

Hledali jsme houbaře

46letý muž z Postoloprt šel v pátek na houby se svým příbuzným a během houbaření se v lese ztratil. Ihned bylo zahájeno pátrání, které pokračovalo i v sobotu pátrací akcí. Muže v okolí obcí Kalek, Hora sv. Kateřiny a Svahová hledali nejen policisté, ale i hasiči a vrtulník letecké služby PČR. Kolem poledne byl pohřešovaný muž nalezen v katastru obce Hora sv. Kateřiny.

Policisté v Kadani přijali v pátek oznámení od místní obyvatelky, že její 58letý manžel odešel kolem třetí hodiny odpoledne na houby a do večera se domů nevrátil. V lesním prostoru poblíž elektrárny v Prunéřově a na dalších místech muže hledali policisté, hasiči a strážníci městské policie. Krátce po půlnoci byl hledaný muž  nalezen v jedné kadaňské restauraci.    

Pozitivní test

Během nočních hodin v pátek kontrolovala hlídka policie projíždějící vozidlo Audi A4 na Pražské ulici v Chomutově. Řidič - 33letý místní obyvatel města byl vyzván, aby se podrobil orientačnímu testu na drogy. Ten tyl pozitivní na zakázanou látku amfetamin a metamfetamin. Muž se podrobil odběru krve, o dalším postupu bude rozhodnuto na základě provedeného rozboru. Kromě toho byly u muže zajištěny dva sáčky s krystalickou látkou. Uvedené jednání vyšetřují chomutovští policisté.

Poškozený stroj

Ze čtvrtka na pátek kdosi poškodil zaparkovaný bagr v obci Loučná pod Klínovcem. Policisté z Vejprt zjistili, že pachatel rozbil kamenem čelní a boční skla u pracovního stroje. Výměna poškozených věcí za nové bude stát nejméně 80 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z trestného činu poškození cizí věci.

Kabelka přilákala zloděje

Chomutovští policisté přijali v pátek odpoledne oznámení o vniknutí do vozidla na Blatenské ulici. Na místě zjistili, že poškozená nechala na sedadle u spolujezdce odloženou dámskou kabelku a vozidlo opustila. Zloděj během chvilky vnikl dovnitř a tašku sebral. Bez peněženky byla kabelka následně nalezená opodál ve křoví. Žena škodu vyčíslila na 7400 korun. Uvedené jednání policisté vyšetřují jako krádež, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

9. října 2017

nprap. Marie PIVKOVÁ

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov

tel. 974 433 207 

mob. 724 189 729       e-mail: krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

vytisknout  e-mailem