Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hledá se nejstarší dealerka

To samozřejmě není slogan pro jakoukoliv soutěž, nýbrž pátrací relace po odsouzené seniorce. 

Kriminalisté čtvrtého policejního obvodu pátrají od roku 2006 po dnespětašedesátileté ženě.
 
Ta do svých padesáti let žila řádným životem. Avšak po dovršení zmiňovaného věku sklouzla na scestí.
 
Nejprve se věnovala majetkové trestné činnosti v podobě vykrádáním bytů, domů, sklepů a dalších nemovitostí, kdy na to nebyla sama. Avšak posléze policisté jejího parťáka zadrželi a ten skončil za mřížemi.
 
Proto hledala další „obor“, ve kterém by mohla, jakožto osamocená žena v letech, působit. A netrvalo dlouho a našla.
 
Přibližně ve čtyřiapadesáti letech se začala věnovat distribuci drog, konkrétně pervitinu. Pro tuto trestnou činnost ji následně zadrželi kriminalisté prvního policejního obvodu.
 
Hledaná posléze stanula před soudem, kde byla za trestný či nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy odsouzena k šestiletému, nepodmíněnému trestu odnětí svobody.
 
Specifické na tomto odsouzení bylo několik věcí. Jednak se v té době jednalo o nejstarší odsouzenou dealerku drog. Za druhé, byla žena k trestu odnětí svobody odsouzena, krom jiných důkazů, i na základě otisků. Avšak nikoliv otisků prstů, jak by se nabízelo, ale na základě otisku ucha.
 
V té době se jednalo, jestli ne o první, tak určitě o jeden z prvních případů, kde byl využit k usvědčení pachatele tento důkaz.
 
Jelikož ale pětašedesátiletá žena dodnes nenastoupila zmiňovaný výkon trestu, a doslova se po ní slehla zem, uvažují příslušné úřady nad tím, že by jí prohlásili za mrtvou. Další argumenty pro tento krok jsou například, že si hledaná dodnes nepožádala o přiřčení důchodu, nebo jiných sociálních dávek, nebo že od roku 2006 do této doby neplatí sociální a zdravotní pojištění.
 
S tímto krokem se ale ne úplně ztotožňují kriminalisté. Ti totiž disponují informacemi, že seniorka byla cirka před třemi roky viděna důvěryhodným svědkem. Ten ale v tu chvíli netušil, že je žena hledaná. Navíc se detektivové důvodně domnívají, že žena žije pod jinou identitou na základě padělaných, nebo odcizených dokladů.
 
S ohledem na tyto informace prosí kriminalisté o pomoc při pátrání po seniorce širokou veřejnost. Pokud někdo tušíte, kde momentálně seniorka přebývá, nebo kde a v jaké společnosti se pohybuje, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.
 
Za případnou pomoc předem děkujeme.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 17. 7. 2015

vytisknout  e-mailem