Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hlavní téma řidiči

LOUNY - Alkohol za volantem; Zákaz řízení; Dopravní nehodovost. 

A zase ten alkohol
Policisté z obvodního oddělení v Žatci ve středu v noci kontrolovali projíždějícího řidiče. S mužem ve věku 42 let provedli dechovou zkoušku, která potvrdila přítomnost alkoholu v jeho těle. Naměřená hodnota se vyšplhala až na 1,36 promile alkoholu v dechu. Řidič si zřejmě nedokázal odpustit před jízdou alkohol, a tak mohl mimo jiné ohrozit život a zdraví osob. Následně mu policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Zkusil a nevyšlo to
V obci Dobroměřice zastavili lounští policisté řidiče ve věku 22 let. Policisté z obvodního oddělení při kontrole zjistili, že muž řídil automobil, ačkoliv mu byl v květnu letošního roku vysloven městským úřadem zákaz činnost spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Strážci zákona mu tak sdělili podezření ve zkráceném přípravném řízení za přečin Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za takový čin může být potrestán odnětím svobody až na tři léta.

S teplem přicházejí také dopravní nehody
Od pondělí do pátku se odehrálo na silnicích lounského okresu 17 dopravních nehod. Naštěstí se obešly bez vážnější újmy na zdraví. Zaznamenána jsou tři lehká zranění. Dopravní policisté se v takovýchto dusných a parných dnech setkávají převážně s nepozorností a únavou. Při delších cestách řidiči často v takovém počasí přeceňují své síly a upadají do mikrospánku. Výjimkami nejsou ani dopravní nehody zapříčiněné svižnější jízdou. S pozorností řidičů si také zahrává zvěř, která je příčinou tří nezaviněných dopravních nehod. V tomto týdnu škoda vyšplhala až na 845 tisíc korun.

nprap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny

23. července 2017

vytisknout  e-mailem