Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Opatření k utkání Evropské ligy

Pražská policie chystá v souvislosti s fotbalovým utkáním mezi mužstvy AC Sparta Praha a Asteras Tripolis FC bezpečnostní opatření.  

Pražská policie chystá bezpečnostní opatření v souvislosti s fotbalovým utkáním Evropské ligy mezi mužstvy AC Sparta Praha a Asteras Tripolis FC, které se odehraje ve čtvrtek 26. listopadu na letenském stadionu. Na tomto opatření se bude podílet několik stovek policistů z pořádkové, kriminální, dopravní i cizinecké služby, antikonfliktního týmu a speciální pořádkové jednotky. V rámci dohledu nad silničním provozem a veřejným pořádkem bude policistům pomáhat i několik desítek strážníků Městské policie hlavního města Prahy. Při přípravě bezpečnostního opatření pražská policie úzce spolupracuje nejen s pořadateli, ale i s ostatními subjekty, kterých se opatření dotkne.

V souvislosti s událostmi z minulých dnů v Evropě, přistupuje pražská policie k tomuto opatření velmi pečlivě a nic nepodceňuje. Oproti obdobným opatřením tohoto druhu jsme přikročili k několika změnám, jejichž cílem je zajištění bezpečnosti všech návštěvníků a občanů, jakož i bezproblémový průběh celé akce. Samozřejmě z taktických důvodů nemůžeme být k těmto změnám jakkoliv konkrétní.

Policisté budou v rámci opatření dohlížet nejen na ochranu veřejného pořádku, ale také na bezpečnost a plynulost silničního provozu. Stadion bude pro fanoušky otevřený od sedmnácti hodin a třiceti minut.

Nutno také zmínit, že parkovací kapacity kolem stadionu na Letné jsou omezené, proto prosíme návštěvníky fotbalového utkání, aby nechali svá vozidla doma a využili v co největší míře městskou hromadnou dopravu. Před začátkem utkání a po jeho skončení se budou v okolí s velkou pravděpodobností tvořit kolony, které budou na místě usměrňovat policisté z oddělení řízení dopravy.

por. Bc. Jan Daněk - 25. 11. 2015

vytisknout  e-mailem