Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - HIP HOP KEMP 2017

HRADECKO – Policisté dohlížejí na příjezd návštěvníků. 

Příznivci mezinárodního hudebního festivalu „Hip Hop Kemp“ se 16. srpna začali sjíždět do Hradce Králové, kde na ně čekala „Warm up party“ pro nedočkavé, na kterou 17. srpna navázalo zahájení oficiálního programu. Královéhradečtí policisté ve spolupráci s Městskou policií Hradec Králové, Celní správou České republiky a policisty z Polské republiky od samého počátku důkladně dohlížejí na příjezd návštěvníků a snaží se je mimo jiné informovat o dopravních omezeních v blízkosti areálu. 

Při zákonných silničních kontrolách pak policisté především zjišťují, zdali 01.jpgpřijíždějící řidiči nejsou pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek. První neoficiální festivalový den 16. srpna (včetně noci na 17. srpna do ranních hodin) policisté v rámci bezpečnostního opatření zkontrolovali téměř 300 vozidel a bezmála 700 osob.

Při těchto kontrolách bylo vyřešeno celkem 58 přestupků v blokovém řízení, přičemž pěti řidičům byla uložena kauce v dopravě v souhrnné výši 120 000 Kč. Policisté také zjistili dva řidiče, kteří řídili vozidlo pod vlivem omamné a psychotropní látky a celkově bylo v rámci opatření v blokovém řízení řešeno 30 osob za neoprávněné přechovávání omamné a psychotropní látky. Další dva případy přechovávání  řešíme jako podezření ze spáchání trestného činu, jelikož množství překročilo hranici přestupkového jednání. Dle informací od pořadatele dorazilo do festivalparku k dnešnímu ránu zhruba 10 tisíc osob.

Hip Hop Kemp/Hradec Králové - 17. srpna 2017Do bezpečnostního opatření byli kromě pořádkové, cizinecké a dopravní policie začleněni také policisté z Antikonfliktního týmu, kteří ve stanovém městečku a blízkém okolí rozdávali informativní letáky a kontakty na složky integrovaného záchranného systému. Svou činnost policisté zaměřují nejen na blízké okolí letiště, ale i v rámci celého města,  a to ve spolupráci s Městskou policií Hradec Králové. 

Konání takto velkého festivalu si vyžádalo od 16. srpna, tedy v den zahájení „Warm up party“, i nutná omezení dopravy v blízkosti letištního areálu. V ulici Jana Černého je dočasně snížena rychlost na 30 km/hod a zákaz zastavení. Zákaz zastavení platí i v ul. Piletická a to od křižovatky s ul. Pouchovská až po Jana Černého. Návštěvníci festivalu mohou parkovat pouze na vymezených místech v areálu letiště.

Dočasně, tedy po dobu trvání festivalu, došlo i k dopravnímu omezení přímo v části ulice Jana Černého, v níž je provoz veden pouze jedním směrem. Důvodem pro tuto dočasnou úpravu byl zejména fakt, že v době konání takto velkého festivalu se po této komunikaci prakticky ve dne i v noci pohybuje značné množství chodců, což při absenci chodníku v tomto úseku zvyšuje riziko střetu s projíždějícími vozidly. Zjednosměrněním komunikace ubyde množství projíždějících aut a sníží se tak riziko střetu chodců s auty, čímž se úsek stane bezpečnějším. V neposlední řadě bylo důvodem pro zjednosměrnění i umožnění snadnějšího příjezdu vozidel hasičů, policie či záchranné služby v případě mimořádné události. Vozidlům provádějícím zásobování či místním obyvatelům je provoz umožněn. Objízdná trasa směrem k letišti vede po ul. Spořilovská, Pouchovská a Piletická. S ohledem na zvýšený pohyb zejména chodců v okolí letiště žádáme řidiče i ostatní účastníky silničního provozu o maximální pozornost a ohleduplnost!

Dopravní omezení jsou pouze dočasná a vyvolaná nutnými bezpečnostními opatřeními v místě.

Fotografie v lepším rozlišení jsou ke stažení níže.

mjr. Bc. Jan Čížkovský
17. srpna 2017; 13:00 hod.

------------------------------------------------------------------------

Ve dnech 17 – 19. 8. 2017 se koná ve Festivalparku (objekt letiště) v Hradci Králové již tradiční hudební festival „HIP HOP KEMP“. Pořadatelé letošního 16. ročníku opět očekávají tisíce návštěvníků.

Pro obyvatele krajské metropole to tak znamená, že se v těchto dnech mohou setkat v okolí Festivalparku nejen s tisíci příznivci hudby, ale i s dopravními omezeními či se zvýšeným počtem policistů. 

V okolí letiště bude tradičně omezen provoz. V ulici Jana Černého bude snížena rychlost na 30 km/hod a zákaz zastavení, zákaz zastavení bude i v ul. Piletická a to od křižovatky s ul. Pouchovská až po Jana Černého.  Návštěvníci festivalu budou moci parkovat pouze na vymezených místech v areálu letiště. Dojde i k přechodné místní úpravě, kdy část ulice Jana Černého bude jednosměrná. Objízdná trasa směrem k letišti povede po ul. Spořilovská, Pouchovská a Piletická. Vozidlům provádějícím zásobování, místním obyvatelům a vozidlům IZS bude provoz umožněn. S ohledem na zvýšený pohyb zejména chodců v okolí letiště žádáme řidiče i ostatní účastníky silničního provozu o maximální pozornost a ohleduplnost!

Možnost využití linkové přepravy zdarma ve směru od terminálu hromadné dopravy k letišti.

Královéhradečtí policisté už několik týdnů velice úzce spolupracují s pořadateli, Městskou policií Hradec Králové i s bezpečnostními agenturami. V rámci příprav doporučila Policie ČR pořadatelům i opatření nutná k ochraně tzv. měkkých cílů.  Veškerá doporučení jsou ve vzájemné koordinaci tak, aby bylo zajištěno dostatečné informování všech zúčastněných subjektů. Městská police bude dohlížet na veřejný pořádek ve městě a v okolí areálu letiště. Bude koordinovat dopravu a návštěvníkům festivalu pomůže s orientací ve městě.

Na klidný průběh a však především na veřejný pořádek a dopravu v okolí Festivalparku dohlédnou policisté z dopravní, pořádkové, kriminální či cizinecké policie. Po celou dobu konání festivalu, před zahájením, ale i po jeho bezprostředním ukončení, bude do služby nasazen větší počet policistů a policistek, a to nejen ve dne, ale i v nočních hodinách.

Vzhledem k tomu, že i letos přepokládá Policie ČR velkou účast návštěvníků i ze zahraničí, spolupracuje proto s polskými kolegy. Tito policisté tu budou jako konzultanti, kteří Policii ČR pomohou při jednání s polsky mluvícími návštěvníky a také při řešení případných přestupků. Mimo uvedené složky budou v ulicích města působit i policisté Antikonfliktního týmu (dále AKT) a v případě potřeby jsou připraveni i kolegové z pořádkové jednotky. Činnost tohoto týmu policistů spočívá v informování veřejnosti  a předcházení případnému narušení zákona.
Policie ČR bude připravena reagovat na jakékoliv problémy jak v prostoru letiště, tak také v jeho okolí. Svoji pozornost zaměří na hlavní příjezdové trasy a dopravu, hlídky budou u řidičů rovněž kontrolovat případný alkohol nebo jiné návykové látky. Policisté se zaměří rovněž na nákupní centra, kde v minulosti docházelo k drobným krádežím. Zvýšený dohled bude probíhat také v místech, kde docházelo ke škodám na majetku občanů například v souvislosti se sprejerstvím.

Ani letos neopomene Policie ČR prevenci a informovanost, bude s přijíždějícími návštěvníky komunikovat na téma dodržování práva, a má k dispozici i informační leták se základními informacemi o dodržování práva. Vzhledem k vysokému počtu zahraničních účastníků disponujeme i polskou verzí letáku. Touto formou budou kolegové z AKT, ale i další policisté informovat nejen zahraniční „turisty“.
Hlídky pohybující se v okolí Festivalparku jsou samozřejmě – stejně jako vždy – připraveni přijmout oznámení o zjištěném protiprávním jednání, nebo jinak v rámci svých kompetencí pomoci vyřešit problém. 

Tisková zpráva Policie ČR z minulého roku.

mjr. Bc. Jan Čížkovský
15. srpna 2017, 12:30

Plakát PL1Plakát PL1
Plakát PL2Plakát PL2

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem