Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Házel beton ze střechy a chtěl spáchat sebevraždu

Policisté zadrželi muže, který ze střechy domu na Vyšehradě házel betonové kryty a mohl někoho vážně zranit. 

Policisté vyjížděli minulý týden ve středu do Vratislavovy ulice v Praze 2, kde ze střechy pětipatrového domu muž házel betonové kryty vymetacích otvorů komínů. Tyto kryty dopadly na ulici, kde chodili lidé a byla zaparkovaná auta. Naštěstí nikdo nebyl zraněn a byla poškozená pouze dvě vozidla, na kterých vznikla škoda několik desítek tisíc korun.

Policisté z cizinecké policie pražské police, kteří přijeli na místo, se nejprve nemohli dostat na střechu, proto museli vyrazit jedny dveře a následně se jim tam povedlo vlézt přes střešní okno. Na střeše zahlédli podezřelého, který byl ve žlabu střechy a jednou rukou se držel hromosvodu. Když spatřil policisty, tak jim řekl, že nebude dělat problém a jde akorát spáchat sebevraždu. V ten okamžik omdlel a jeho tělo začalo bezvládně sklouzávat ze střechy. Policisté ho zachytili za bundu a snažili se ho zachránit, nicméně v ten okamžik se muž probral, začal se aktivně bránit a zkoušel se jim vysmeknout. Za použití donucovacích prostředků policisté situaci zvládli a muže se jim střešním oknem povedlo dostat do bezpečí, kde si ho pak převzali zdravotníci. Jak se následně ukázalo, devatenáctiletý mladík byl pod vlivem pervitinu.

Případem se nyní zabývají kriminalisté druhého policejního obvodu pro podezření ze spáchání trestných činů obecné ohrožení, výtržnictví a poškození cizí věci, za což hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi. Celková škoda na poškozených vozidlech, poškození střechy a dalšího vybavení domu, byla vyčíslena na více než 100 tisíc korun. Podle zatím provedeného prověřování zmiňovaní kriminalisté zjistili, že v době, kdy muž házel ze střechy betonové kryty, prošlo okolo domu asi dvacet lidí. Ve dvou případech se jednalo dokonce o ženu s kočárkem.

kpt. Jan Daněk – 11. 1. 2021

Odkazy do noveho okna

1 blatník

1 blatník 

Detailní náhled

2 Sloupek

2 Sloupek 

Detailní náhled

3 Střecha

3 Střecha 

Detailní náhled

4 Střecha2

4 Střecha2 

Detailní náhled

5 Výtah

5 Výtah 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem