Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Hazard se dvěma promile

LIBEREC – Důsledky svého jednání zřejmě nedomyslel mladý muž z Frýdku – Místku. 

V neděli 25. února krátce před jedenáctou hodinou zastavili policisté muže se dvěma promile alkoholu.

Nedaleko centra města, usedl za volant luxusního vozu 27 letý muž z Frýdeckomístecka. Rozhodl se, že po noční party převeze kamarádovi do místa bydliště vůz, se kterým v předvečer vyrazili společně do víru města. I přes to, že se bujará oslava protáhla do ranních hodin a mladý muž se následujícího rána „necítil úplně ve formě“, usedl za volant a řídil.
Policisté vykonávající běžný dohled nad bezpečností v silničním provozu, spatřili motající se luxusní Audi v ulicích města a rozhodli se, ne zcela jisté řidičovy „výkony“, prověřit.

Řidič výzev k zastavení okamžitě uposlechl a kontrola mohla začít. Skleněný a roztěkaný pohled však naznačil, že není vše tak, jak by se na první pohled mohlo zdát. Dechová zkouška záhy objasnila, co že je tou příčinou. Dvě promile na displeji přístroje pro orientační dechové zkoušky byl pádným argumentem.
I přes vizi dobrosrdečného mužova jednání v úmyslu kamarádovi pomoci, nebylo po dechové zkoušce místo na sentiment. Policejní hlídka převezla „hříšníka“ po služebnu a po neodkladných úkonech jej eskortovala do policejní cely.
Následujícího dne, 27 letému muži, sdělili policisté podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Zároveň mu muži zákona zadrželi řidičský průkaz.
 

27. února 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem