Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Havaroval a byl testován na Coronavirus

České Budějovice - Řidič pod vlivem návykových látek havaroval, všichni kdo pomáhali či ošetřovali pak čekali na výsledek testu... 

Neukáznění jedinci stále ohrožují ostatní. Poslední případ řešili policisté z Českých Budějovic společně s hasiči i záchranáři. Všechny tyto složky vyjely v noci z úterý na středu k dopravní nehodě u Hosína. Havarované vozidlo skončilo na boku a řidič byl zraněn. Hasiči přijeli, aby vyprostili řidiče z vozidla, záchranáři na místě provedli základní ošetření a zraněného převezli do nemocnice. Policisté řešili na místě dopravní nehodu. Policisté také zjistili, že muž měl řídit motorové vozidlo, ačkoliv je neřidičem a má pozitiví test na návykové látky.

V nemocnici muž situaci pro všechny ještě zhoršil, uvedl, že bydlí s přítelkyní, která pracuje v zahraničí a je tzv. pendlerka, sám měl zvýšenou teplotu. Řidiči byly odebrány vzorky pro vyšetření možné nákazy Covid-19. Mimo službu a do domácí karantény tak musela hlídka policie, výjezdová skupina hasičů, která řidiče vyprošťovala z vozidla a záchranářský i zdravotnický personál, který s tímto „výlupkem“ přišel do kontaktu. Všichni tito pracovníci samozřejmě pak v terénu chybí. Ve středu večer přišla naštěstí jedna dobrá zpráva, test řidiče na onemocnění Covid-19 je negativní. Záchranáři i policisté tak mohli znovu nastoupit do služby.

Policistům se muž bude samozřejmě zpovídat ze svého protiprávního jednání. Policisté budou také zjišťovat, jaký důvod měla jeho noční jízda, stále platí omezení nařízená v nouzovém režimu.

mjr. Mgr. Bc. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

3. března 2020

vytisknout  e-mailem