Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Havárie, mimořádné události na čerpacích stanicích

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost zněla:

„Dobrý den, na základě zákona č. 106/1999 Sb., žádám o poskytnutí informací na následující body.

1. Kolik havárií (mimořádných událostí) se stalo na čerpacích stanicích za rok 2016-2024*.

2. Jaké druhy havárií se staly na čerpacích stanicích za rok 2016-2024*.

3. Jaké byly příčiny těchto havárií. *(dosavadní statistiky, pokud jsou k dispozici)

Žádám o poskytnutí všech výše zmíněných statistik v rámci silniční přepravy nebezpečných věcí dle dohody ADR, pokud jsou k dispozici.“.

Odpověď:

Vaši žádost jsme jakožto povinný subjekt řádně posoudili a souhrnně Vám ke všem bodům žádosti uvádíme, že v režimu InfZ jsou podle jeho § 3 odst. 3 poskytovány informace, které jsou určitým způsobem zaznamenané. Podle § 2 odst. 4 InfZ se tento zákon mimo jiné nepoužije na vytváření nových informací.

Z vyjádření odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje (dále jen „krajské ředitelství“) k Vašemu požadavku vyplývá, že nevedeme evidenci dopravních nehod vozidel v režimu ADR na čerpacích stanicích. V kontextu Vaší žádosti se tedy v rámci silniční přepravy nebezpečných věcí dle dohody ADR neevidují havárie (mimořádné události) na čerpacích stanicích. Respektive povinný subjekt nedisponuje (nevytváří) Vámi požadované statistiky havárií v rámci silniční přepravy nebezpečných věcí dle dohody ADR na čerpacích stanicích. Povinný subjekt, který požadované informace ve smyslu § 3 odst. 3 InfZ nemá a zároveň nemá zákonnou povinnost jimi disponovat, tyto informace není povinen vytvářet pro účely vyřizování žádosti podle InfZ.

vytisknout  e-mailem