Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Havárie kamionu

Ms kraj, dálnice D1: Doplnění informací ke včerejší havárii kamionu 

                                                                                                             
Včera odpoledne havaroval na dálnici D1 kamion. Dnes je možné, na základě prověření události, doplnit již včera zveřejněné základní informace.
 
Vzhledem k havárii došlo k přechodnému uzavření jízdního směru dálnice z Ostravy na Olomouc. Policisté po celou dobu usměrňovali dopravu při sjezdu a opětovném nájezdu na dálnici a po objízdné trase. Dohlíželi na plynulost provozu ve snaze zabránit případným dopravním komplikacím. Žádné závažnější problémy nezaznamenali. Policisté využili i varování světelnými návěstími o uzavírce již před Klimkovickým tunelem a spolupráce s Hasičským záchranným sborem Moravskoslezského kraje a dvěma středisky správy a údržby dálnic.
 
Kromě jiných činností (usměrnění dopravy) měli dokumentaci okolností havárie v gesci policisté dálničního oddělení Ostrava. Podle dosud zjištěných informací je nejpravděpodobnější, že 36letý cizinec nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky. Policisté zjistili navíc nedostatky v oblasti doby řízení (porušení tzv. sociálních předpisů) ze strany řidiče. Proto policisté zahraničnímu dopravci uložili kauci. Následné řešení kauce a tedy vedení řízení o správním deliktu bude již záležitostí příslušného správního orgánu, v tomto případě krajského úřadu, kterému policisté věc předají.
Řidič je dále podezřelý ze spáchání přestupku podle zákona o provozu na pozemních komunikacích. Po nezbytném šetření policisté dálničního oddělení Ostrava předají dopravní nehodu k dořešení správnímu orgánu.
 
por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
22. 2. 2013
 
--------------------                      původní zpráva z 21. 2. 2013, 18.50 hodin    ------------------------------
Havárie kamionu
Ms kraj, dálnice D1: Z důvodu havárie kamionu uzavírka, dopravní omezení 
Informace k 18.50 hodin
V souvislosti s dopravní nehodou na dálnici D1 na 337,5 km ve směru z Ostravy na Olomouc, kde kolem 15. hodiny havaroval kamion, došlo k přechodnému uzavření jízdního směru dálnice z Ostravy na Olomouc. Řidiči jedoucí od Ostravy jsou již před Klimkovickým tunelem varováni světlenými návěstími o uzavírce, přičemž sváděni z dálnice jsou dopravním značením v katastru obce Baravantice (první sjezd za Klimkovickým tunelem). Na místě v současné době probíhá čištění vozovky, specializovaná firma přijede odstranit havarovaný kamion a bude přeložen převážený náklad. Uzavírka potrvá nejméně do půlnoci. Žádáme řidiče o zvýšenou pozornost při průjezdu tímto místem.
 
K dopravní nehodě došlo kolem 15. hodiny, kdy z doposud neznámé příčiny havaroval kamion jedoucí od Ostravy a převrátil se na bok. Kamion řídil 36letý řidič, který utrpěl lehké poranění a byl jednorázově ošetřen. Dechová zkouška byla u něj negativní.
 
mjr. Mgr. Aleš Viktorin
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
21. 2. 2013
 
     
 
 
                                                                                                             
 
 

vytisknout  e-mailem