Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Hasiči jeli na nehodu a havarovali

Prachatice – Lenora – Dobrovolní hasiči vyjížděli včera k nehodě kamionu s osobním vozidlem, nezvládli však řízení a narazili do protijedoucího osobního vozidla Renault. (Hlasová schránka 974 236 116) 

Dopravní policisté vyjížděli včera po sedmnácté hodině k dopravní nehodě, ke které došlo na silnici I. třídy číslo 39, ve směru jízdy Houžná - Lenora. Z dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič nákladního vozidla VOLVO, s připojeným návěsem, který při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla svým schopnostem, vlastnostem vozidla a povaze komunikace, následkem čehož dostal s vozidlem smyk a převrátil se s ním na levý bok do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím osobním vozidlem Nissan, mezinárodní poznávací značky. Při dopravní nehodě došlo k přesně nezjištěnému zranění řidiče nákladního vozidla, který byl z místa transportován leteckou záchrannou službou do nemocnice. Dále došlo k přesně nezjištěnému zranění řidiče a jeho spolujezdkyně z osobního vozidla, kteří byli také převezeni rychlou záchrannou službou do nemocnice. U obou řidičů byla provedena orientační dechová zkouška s negativním výsledkem. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na nákladním vozidle ve výši zhruba 700 000 korun a na osobním vozidle Nissan přibližně 100 000 korun.

K této dopravní nehodě vyjížděli zasahovat, kromě profesionálních hasičů, také hasiči dobrovolní, a to se  služebním vozidlem VW Transporter. Řidič tohoto vozidla však nezvládl v úseku silnice I třídy číslo 39, v obci Lenora, ve směru jízdy Volary – Houžná, projetí pravotočivé zatáčky a vyjel s vozidlem vlevo, kde se levou přední částí střetl s levou přední částí protijedoucího osobního vozidla Renault, které bylo odraženo na pravá svodidla. Alkohol u obou řidičů na místě vyloučila orientační dechová zkouška. Při dopravní nehodě utrpěla řidička a její dva spolujezdci z vozidla Renault lehká zranění, se kterými byli převezeni do nemocnice. Ke zranění hasičů nedošlo. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na vozidle VW Transporter odhadem 50 000 korun, na vozidle Renault zhruba 80 000 korun a na silničních svodidlech vznikla škoda ve výši přibližně 5 000 korun.

Obě nehody dál vyšetřují prachatičtí dopravní policisté.

por. Bc. Martina Joklová, pt.pis@pcr.cz

18. října 2017

Odkazy do noveho okna

DN Houžná

DN Houžná 

Detailní náhled

DN Houžná

DN Houžná 

Detailní náhled

DN Houžná

DN Houžná 

Detailní náhled

DN Houžná

DN Houžná 

Detailní náhled

DN Houžná

DN Houžná 

Detailní náhled

DN Lenora

DN Lenora 

Detailní náhled

DN Lenora

DN Lenora 

Detailní náhled

DN Lenora

DN Lenora 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem