Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Hanobení lidských ostatků

Tábor – Bechyně – Policisté našli nepoškozenou urnu za hřbitovní zdí. 

Trestného činu hanobení lidských ostatků se dopustil neznámý pachatel, který v přesně nezjištěné době od 25. srpna 2017 do 26. října 2017 z nového hřbitova v Bechyni odcizil po vypáčení dvířek prosklené vitríny hrobu plastovou urnu i s lidskými ostatky. Urnu, zřejmě po zjištění, že je plastová a ne z mědi, odhodil nepoškozenou do křoví za hřbitovní zeď, kde jí následně nelezli bechyňští policisté. Tímto jednáním způsobil škodu odhadem za 1000 Kč. Za tento čin hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dvě léta. Bechyňští policisté se případem intenzivně zabývají a po pachateli či pachatelích usilovně pátrají.

Jakékoliv důvodné informace k výskytu podezřelých osob na novém hřbitově v Bechyni, předejte prosím policistům cestou linky  974 238 750.

Za poskytnuté informace předem děkujeme!

Policisté upozorňují v souvislosti s blížícím se svátkem zesnulých, kdy si lidé připomínají své blízké a ve větší míře navštěvují hřbitovy, aby byli obezřetní, neboť zloději v tuto dobu využívají jejich nepozornosti. Stačí jen malá chvilka k tomu, aby návštěvník hřbitova přišel o kabelku volně položenou na hrobě, ale i ostatní věci, které si nechal viditelně ve svém vozidle.

por. Bc. Lenka Pokorná    ck.pis@pcr.cz 

27. října 2017

vytisknout  e-mailem