Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Garáž vykradl recidivista

TEPLICKO - S lupem daleko neutekl; Prodávali drogy; Krást asi nepřestane... 

Garáž vykradl recidivista

     Až tříleté vězení hrozí 34letému recidivistovi, který se v Teplicích vloupal do garáže. Z té si odnesl autobaterii, vrtačku, nabíječku, hever, ruční nářadí a další věci v hodnotě přes jeden tisíc korun. Pachatele na základě popisu, který poskytla svědkyně vloupání, nedaleko místa činu zadrželi policisté a to i s kradenými věcmi. V minulosti devětkrát odsouzený muž, který se teprve letos v lednu vrátil z vězení, kde si odpykával trest za majetkovou trestnou činnost, si na služebně převzal sdělení podezření z přečinu krádeže, na soud bude čekat na svobodě.

Prodávali drogy

     Z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy byl obviněn 23letý muž, který v místě svého bydliště i na jiných místech v Teplicích prodával pervitin. Kriminalisté zadokumentovali desítky případů, kdy drogu narkomanům prodal, nebo jim ji předal jako odměnu za odvoz autem. Muž je vyšetřován na svobodě, v případě odsouzení mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

     Stejný trest hrozí i 24letému dealerovi z Teplic, který drogy prodával v místě svého bydliště, také on už byl obviněn z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Krást asi nepřestane

     Z přečinu krádeže byl obviněn 29letý muž, který byl opakovaně přistižen při krádežích zboží v teplických obchodech. Od začátku roku ho pracovníci různých prodejen chytili s odcizenými věcmi už desetkrát, naposledy ve středu, kdy v obchodním centru nezaplatil za dvě čokolády.

     V minulosti dvakrát odsouzený muž, kterému byl poprvé trest podmínečně odložen a napodruhé mu byl uložen trest obecně prospěšných prací, by na svobodě v páchání trestné činnosti se značnou pravděpodobností pokračoval i nadále, vyšetřovatel proto zaslal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby.

Vykradená spíž

     Hned dvakrát v průběhu jednoho týdne okradl neznámý pachatel muže, který bydlí v Trnovanech. Minulý týden mu zloděj vnikl do spíže na chodbě panelového domu a odnesl si několik lahví alkoholu, včera se zřejmě stejný zloděj na místo činu vrátil a odnesl si zbytek lahví vína, které asi napoprvé nepobral. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které trestní zákoník stanoví až tříletý trest odnětí svobody.

Z přístavku zmizelo kolo

     O jízdní kolo přišla žena z Bíliny, která zapomněla klíče v zámku přístavku u rodinného domu. Zřejmě si jich všiml neznámý pachatel, který odcizil nejen klíče, ale také horské kolo, které bylo v přístavku. Celková škoda byla vyčíslena na osm tisíc korun, policisté případ prověřují jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody a po pachateli, kterému hrozí až dva roky vězení, pátrají.

24. 3. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem