Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Fyzicky napadal svou družku

SOKOLOVSKO – Vyhrožoval jí i zabitím. 

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 33letého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání přečinů Vydírání, Nebezpečné vyhrožování a Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Obviněný muž měl v období od prosince roku 2016 do června roku 2018 v Kynšperku nad Ohří ve společně obývaném bytě opakovaně slovně a fyzicky napadat svou 32letou družku. Ženu měl napadat zejména údery do obličeje a rukou. Dále jí měl při každé hádce vyhrožovat zabitím. V několika případech jí měl i vydírat, že pokud si najde nějaké muže, tak že je oba zabije.

Na začátku června měl dokonce porušit rozhodnutí policejního orgánu, kdy byl vykázán ze společného obydlí a zároveň mu bylo zakázáno navazování kontaktů s poškozenou ženou a jejich dětmi. Opětovně byl policisty poučen o vykázání, ale i přesto ho měl o pár dní později porušit. Obviněný muž měl vykopnout dveře bytu, poškozené ženě vyhrožovat a poté odejít pryč. Ještě téhož dne byl zadržen policisty a převezen na policejní služebnu.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Na vazební řízení si počká v policejní cele.

V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na čtyři roky.

nprap. Kateřina Krejčí
8. 6. 2018

vytisknout  e-mailem