Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Frýdlantští policisté objasnili vloupání do sklepa

LIBERECKO - Díky rychlosti dopadení pachatele vloupání do sklepa se jeho majitel mohl opět radovat z odcizené motorové pily. 

Na konci ledna letošního roku přijali frýdlantští policisté oznámení o krádeži vloupáním do sklepní kóje v suterénu bytového domu v obci Černousy. Neznámý pachatel se dostal do domu okénkem vedle hlavního vchodu. Následně za užití násilí vnikl do jednoho ze sklepů, ze kterého si odnesl motorovou pilu značky Husquarna. Majiteli pily tak způsobil škodu ve výši 9 tisíc korun. 

Policisté zahájili ve věci šetření k přečinům krádeže a porušování domovní svobody. Na místě se jim podařilo zajistit daktyloskopické stopy. Po pachateli i odcizené věci začali pátrat a netrvalo mnoho dní a už věděli, kdo za krádeží stojí. Na základě výborné místní a osobní znalosti zjistili, že zlodějem je 20letý mladík z Liberecka, který měl k domu jisté vazby a také se uvnitř dobře vyznal. A jak se ukázalo, nebyl to v téhle branži žádný nováček. Na konci ledna jej Okresní soud ve Znojmě odsoudil k 18 měsícům trestu odnětí svobody za krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. 

Když mladíka policisté zadrželi, ke krádeži se doznal a dobrovolně jim vydal odcizenou pilu. Tu měl v úmyslu prodat dále, avšak nestihl sehnat ještě vhodného kupce. Za získané peníze chtěl splatit dluh svému známému. V současném zaměstnání pracoval teprve měsíc a myslel si, že si tak obstará  finanční prostředky na splacení dluhu rychleji než by dostal od zaměstnavatele výplatu. 

Mladík si vyslechl od policistů ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za které mu nyní hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Majitel pily se díky dobře odvedené práci policistů mohl opět radovat ze své pily. 
 

20.2.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem