Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Fotografie aktů ženu potrápily

SVITAVSKO – Za vydírání hrozí muži vězení. 

Foto PČRFoto PČRNejen před fotografováním aktů je potřeba přemýšlet, přemýšlet a nejlépe ještě jednou přemýšlet. Důsledky obnažené části postavy před fotoaparátem připravily ženě ze Svitavska nepříjemné okamžiky.  

Třiačtyřicetiletý muž měl po předchozí vzájemné dohodě nafotit před třemi lety v jeho bytě akty s tehdy osmadvacetiletou ženou. Fotografie nahého poprsí ženy nebyly zřejmě určeny pouze do jejího výhradního držení. Muž si je měl na paměťové kartě zálohovat a díky tomu ji vydírat. Ženě údajně několikrát vyhrožoval, že pokud mu neposkytne sexuální služby po telefonu, její akty prodá kamarádovi. S tímto souhlasila pouze pod podmínkou vystavení písemného potvrzení, že už nebude vlastnit další kopie jejích fotografií. Muži se zřejmě intimní povídání zalíbilo natolik, že ho chtěl zopakovat. To žena odmítla a raději zvolila osobní setkání, aby s ním dořešila budoucnost snímků. Na schůzce proběhlo předání pouze choulostivého materiálu bez domluveného dokumentu, který by potvrzoval nepředávání aktů dalším osobám. Vydírání vůči ženě mělo pokračovat ve vyžadování pozornosti při jeho sebeuspokojování, což rezolutně odmítla. Pocit strachu měl v ní vyvolat telefonátem, jako údajný kupec jejich obrázků. To už se zoufalá žena obrátila na polici.  

Svitavští kriminalisté muži ve zkráceném přípravné řízení sdělili podezření z přečinu vydírání. Pokud soud podezřelému vinu prokáže, hrozí mu trest odnětí svobody až na čtyři roky nebo trest peněžitý.

24. února 2021
por. Mgr. Lenka Vilímková

vytisknout  e-mailem