Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Fotbalové utkání SK Slávia Praha a SK Crvena Zvezda Bělehrad

V souvislosti s fotbalovým utkáním čtvrtého předkola Evropské ligy mezi mužstvy SK Slávia Praha a SK Crvena Zvezda Bělehrad přijala pražská policie příslušné bezpečnostní opatření.  

Utkání bylo vyhodnoceno jako velmi rizikové, zejména ze strany fanoušků hostujícího klubu. Ti se prezentují především pyrotechnikou, násilím, hrubým jednáním pod vlivem alkoholu, apod. Policie bude v pohotovosti od 8 hodiny ranní až do odvolání.  
 
Do akce bude nasazeno na 280 policistů z pořádkové, dopravní i kriminální služby. V terénu budou policisté z Antikonfliktního týmu, policisté na koních, psovodi se služebními psy a pyrotechnici. Pro případ mimořádného vývoje bezpečnostní situace bude v záloze připravena Speciální pořádková jednotka. Situaci bude ze vzduchu monitorovat vrtulník. Nasazeno bude 25 strážníků Městské policie Praha, kteří budou dohlížet zejména na dopravu, a přibližně 220 pořadatelů. Policie bude úzce spolupracovat se sportovním klubem SK Slavia Praha.
 
Na zápas bylo prozatím prodáno 7 600 vstupenek, Srbské straně jich bylo nabídnuto 1 100. Očekávaná účast je asi 10 tisíc diváků. Policie prozatím nemá informace, jakým způsobem by se měli příznivci hostujícího klubu na zápas dopravit, proto bude od ranních hodin provádět monitoring pohybu osob po celém metropoli. V pohotovosti budou policisté z Oddělení doprovodu vlaků, připravena bude i cizinecká policie.    
 
Začátek utkání je plánován na čtvrtek dne 20. srpna od 20 hodin na fotbalovém stadiónu ve Vršovicích v Praze 10. V této souvislosti je návštěvníkům utkání ze strany klubu doporučováno, aby využili předprodeje a nenechávali nákup vstupenky na poslední chvíli. Při nákupu vstupenky musí předložit občanský průkaz nebo jeho kopii, ze kterého jsou na vstupenku uváděny jméno, příjmení a datum narození. Pro urychlení vstupu na stadion je návštěvníkům doporučováno, aby měli doklad a vstupenku předem připraveny k nahlédnutí. Pořadatelé též upozorňují, že v den utkání bude na stadionu a v jeho bezprostředním okolí zákaz prodeje alkoholických nápojů.
 
18.8.2009   por. Bc. Eva Miklíková

vytisknout  e-mailem