Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Fotbalové utkání s Hradcem Králové - doplnění

JABLONEC N.N. - Fanoušci prováděli výtržnosti již při příjezdu. 

      V sobotu 24. listopadu se v Jablonci n.N. konalo další z prvoligových fotbalových utkání, tentokrát s Hradcem Králové. Zápas byl po vyhodnocení rizik spojených s bezpečnostní situací zařazen do středně rizikových, čemuž odpovídalo i nasazení policejních sil.

     Někteří fanoušci Hradce Králové se již při příjezdu ke stadionu dopouštěli výtržností. Jednalo se především o používání pyrotechniky uvnitř davu, kdy někteří z nich byli zjevně pod vlivem alkoholu. Dále fanoušci skandovali různá urážlivá hesla a narážky na stranu policistů.

     Policisté upozorňovali fanoušky na možné protiprávní jednání. Z důvodu neuposlechnutí výzvy byl proveden zákrok proti výtržníkům. Pět osob bylo omezeno na svobodě a předvedeno na Obvodní oddělení Jablonec n.N.

     Vzhledem k tomu, že v průběhu utkání byly zjištěny informace o možném vzájemném napadení fanoušků obou celků, dohlíželi policisté i nad odchodem fanoušků a jejich nástupem do přistavených autobusů. Část fanoušků se oddělila a směřovala k policistům. Několik jedinců mělo zcela zakryté obličeje. Fanoušci policisty verbálně napadali, házeli po nich různé předměty. I přes opakované výzvy se chovali agresivně a následně napadli i dva policisty. Bylo nutné použít donucovací prostředky pod jednotným velením krajské pořádkové jednotky. Dva muži ve věku 18 a 20 let jsou podezřelí ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě, kdy z jejich strany byli zasahující policisté napadeni údery a kopy nohou.

     V průběhu opatření byl zraněn strážník Městské policie a zranění utrpěla i jedna předvedená osoba, která byla předvedena z důvodu páchání výtržností. 


 

por.Mgr.Ludmila Knopová
27. listopadu 2012
tel. 724 179 464
email: tiskova.liberec@email.cz

 

vytisknout  e-mailem