Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Fotbalové utkání mezi SK Sigma Olomouc a SK Slavia Praha

OLOMOUCKÝ KRAJ - V souvislosti s tímto zápasem jsme přijali adekvátní bezpečnostní opatření. 

V neděli 9. října proběhne bezpečnostní opatření v souvislosti s konáním fotbalového utkání Fortuna ligy mezi celky SK Sigma Olomouc a SK Slavia Praha, které se bude hrát od 19:00 hodin na Andrově stadionu v Olomouci. Předpokládáme účast až 7000 fanoušků obou celků.

Utkání je vyhodnoceno jako rizikové, a proto bude mít opatření krajský charakter. Do opatření budou zařazeni policisté pořádkové služby, včetně pořádkové jednotky, dále policisté služby kriminální a dopravní policie a rovněž policisté z antikonfliktního týmu. Na opatření se v součinnosti s Policií ČR budou podílet také strážníci Městské policie Olomouc.

Policisté budou monitorovat jak příjezd fanoušků do Olomouce, tak jejich pohyb po městě, a to před zahájením i po skončení zápasu. Jsme v úzkém kontaktu s oběma fotbalovými kluby i pořadatelskou službou na stadionu.

Jde zejména o preventivní opatření, jehož cílem je zajištění veřejného pořádku, bezpečnost občanů a také plynulý a bezpečný provoz na silnicích nejen ve městě, ale i na příjezdových komunikacích směrem od Prahy do Olomouce. Apelujeme jak na fanoušky, tak širokou veřejnost, aby všichni důsledně dbali pokynů policistů.

V případě jakéhokoliv protiprávního jednání budou policisté připraveni zakročit a nežádoucímu jednání zamezit.

por. Mgr. Marie Šafářová
9. října 2022

vytisknout  e-mailem