Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Fotbalové derby

HRADECKO - Dohled nad dopravou i veřejným pořádkem. 

AKTUALIZACE ze dne 9.3.2024, 22:00

Dnes od dopoledních hodin jsme monitorovali příjezd fanoušků do Hradce Králové společně se strážníky místní městské policie. 
Příjezd pardubických fanoušků a jejich pochod z vlakového nádraží směrem na stadion koordinovali policisté tak, aby nedošlo ke kontaktu se skupinou fanoušků z Hradce Králové.
Od začátku utkání bylo na straně domácích ve třech případech použito choreo (transparenty), přičemž v posledním případě byla použita i pyrotechnika v počtu 20 kusů.
Dále v 80. minutě zápasu, tentokrát v sekci hostí, bylo použito choreo o velikosti 6 x 3 metry a opět i pyrotechnika, přičemž došlo k zahoření a úmyslnému rozšíření ohně. Následný zásah hasičů „bojkotovali“  právě fanoušci pomocí transparentu. 

Po ukončení utkání na základě požadavku bezpečnostního managera policisté zasahovali pod jednotným velením v sektoru hostí a o 8 minut později opět policisté krajské pořádkové jednotky rovněž pod jednotným velením zasahovali v prostoru před stadionem u vstupu pro hosty.
V prostoru před sektorem domácích v 17.30 hodin policisté použili donucovací prostředky proti jedné osobě z řad fanoušků.
Policistům se poté podařilo uklidnit agresivní chování fanoušků a při jejich odjezdu jsme již nezaznamenali žádné protiprávní jednání.
Policisté v průběhu zápasu zaznamenali ničení majetku, přičemž po zápase provedli úkony k vyhledání a ztotožnění těchto přestupců. Škoda na majetku byla vyčíslena na 25 tisíc korun.

V rámci policejní akce policisté zajistili celkem 8 osob a uložili 2 pokuty v příkazním řízení.
por. Pižlová Šárka, DiS.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

V královéhradecké Malšovické aréně se v sobotu odehraje v 15 hodin zápas mezi domácím celkem FC Hradec Králové a FK Pardubice. Se strážníky Městské policie Hradec Králové budeme opět dohlížet na bezpečnost v dopravě, ale také na veřejný pořádek.

V souvislosti s přesunem fanoušků na stadion a zpět může krátkodobě docházet k omezení dopravy, žádáme proto řidiče, aby v sobotu dbali zvýšené opatrnosti. Policisté budou se strážníky jako obvykle dopravu monitorovat a v případě potřeby regulovat.

Cílem zůstává zajištění bezpečí nejen pro návštěvníky fotbalu, ale i pro ostatní občany ve zbytku města.


POUŽÍVÁNÍ PYROTECHNIKY!
Je na místě opětovně připomenout i platnou obecně závaznou vyhlášku Statutárního města Hradec Králové č. 4/2023, která reguluje používání zábavní pyrotechniky na území města a jejíž porušení lze postihnout podle zákona č. 251/2016 Sb., o některých přestupcích, ve znění pozdějších předpisů. Použití pyrotechniky během sportovního utkání, ale i při cestě na zápas či při návratu z něj, navíc upravuje i novela zákona o některých přestupcích, která umožňuje důsledněji trestat používání pyrotechniky na sportovních akcích, ale také např. divácké násilí na stadionech. Pokud výtržník použije od 1. února 2022 pyrotechniku během sportovního utkání, ale i při cestě na zápas či při návratu z něj, dopustí se nově přestupku používání pyrotechniky na sportovních akcích, v přestupkovém řízení pak hrozí pokuta od 10 do 50 tisíc korun, při opakovaném spáchání přestupku až do 100 tisíc korun. Uloženo může být i tzv. omezující opatření spočívající v zákazu navštěvovat sportovní akce.

por. Pižlová Šárka, DiS.
7.3.2024, 9:00

vytisknout  e-mailem