Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Fotbal s rozsáhlým policejním opatřením

BRNO: Zápas mezi 1. FC Brno a Baníkem Ostrava tradičním bezpečnostním rizikem 

 V pondělí proběhne na Městském stadionu v Králově Poli z bezpečnostního hlediska jeden z nejrizikovějších zápasů fotbalové Gambrinus ligy mezi 1. FC Brno a Baníkem Ostrava. Zápas s sebou tradičně nese rizika násilných konfliktů mezi fanoušky obou táborů. Brněnští policisté připravili rozsáhlé bezpečnostní opatření, jehož cílem je udržení veřejného pořádku v okolí stadionu i v brněnských ulicích. Opatření, které vychází ze zkušeností z minulých let a z intenzivních jednání s klubem, má podobný scénář jako při všech velmi rizikových zápasech brněnského klubu. Do akce bude nasazeno několik stovek policistů a strážníků městské policie včetně těžkooděnců, jezdců na koních a psovodů. Policie počítá rovněž s nasazením policistů antikonfliktního týmu a kriminalistů v civilním oděvu. V záloze bude připravena i technika, vodní děla nevyjímaje.

Na základě ujednání mezi klubem a policií příznivce Ostravy, kteří do Brna dorazí vlakem, přepraví na královopolský stadion pro snížení možnosti konfliktu obou táborů fanoušků tradiční speciálně vypravené autobusy brněnského dopravního podniku. Stejnými autobusy pak budou přepraveni příznivci Baníku zpět na nádraží. Ve městě a především na vlakovém nádraží, budou operovat posílené policejní hlídky, aby včas eliminovaly možné konflikty mezi fanoušky. Policie také v rámci opatření počítá s tím, že do Brna by mohli dorazit i fanoušci jiných klubů, včetně Slováků a Poláků. Policejní pozornosti neujdou ani fanoušci cestující do Brna auty. Dopravní policie bude monitorovat i příjezdové trasy do Brna včetně dálnice.

Zápas začíná v pondělí v 17:30 hodin. Za pořádek na stadionu je podle reglementu fotbalového svazu odpovědný pořadatel. Policie v případě potřeby a na požádání pořadatelů může na stadionu rovněž zasáhnout.

por. Bohumil Malášek

vytisknout  e-mailem