Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Filmový festival z pohledu Policie České republiky

ZLÍNSKO: Policisté budou po celou dobu konání festivalu v pohotovosti. 

Nejen zlínští policisté budou v pohotovosti po celou dobu konání 59. ročníku Mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež ve Zlíně. Opatření určené zejména k zachování pořádku a bezpečnosti v ulicích města bude trvat od 24. května do 2. června 2019. 

V akci budou policisté z jednotlivých obvodních oddělení, z dopravního inspektorátu, z pohotovostního a eskortního oddělení, kriminalisté, v ulicích města se budou při některých konkrétních akcích pohybovat také policejní kynologové se služebními psy a policejní hipologové s koňmi. Letos bude v pohotovosti také policejní vrtulník, který se zaměří na monitoring nejvíce exponovaných míst. 

Důležitá budou zejména konkrétní místa, kde se budou konat programy s největším očekávaným počtem návštěvníků. Jedná se o samotné centrum města, oba parky, Kongresové centrum Zlín, náměstí Míru a svah pod Památníkem Tomáše Bati, kde se bude denně konat koncertní vystoupení.

Dopravní policisté budou v průběhu festivalu organizovat dopravně bezpečnostní akce zaměřené zejména na bezpečnost silničního provozu, dodržování zákazu požití návykových látek před jízdou a během jízdy a také na základní bezpečnost cestujících ve vozidle. Upozorňujeme návštěvníky festivalu, aby parkovali pouze na místech k tomu určených a respektovali pokyny pořadatelů, strážníků i policistů.

V období konání festivalu každoročně přijímáme zvýšený počet oznámení týkající se zejména krádeží. Upozorňujeme proto návštěvníky, aby nespouštěli z očí svoje osobní věci, peníze a doklady. Stejně tak si důkladně zabezpečte odstavená osobní vozidla, zkontrolujte jejich řádné uzamčení a nenechávejte v nich nic, co byste mohli postrádat. 

23. května 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková 

vytisknout  e-mailem