Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Fiktivní dluh stál ženu více jak sedm tisíc

NOVOJIČÍNSKO - události 

V úterních odpoledních hodinách se sedmdesátiletá žena z Nového Jičína stala obětí podvodu. Tato pustila do svého bytu neznámého muže a ženu, kteří se jí představili jako zástupci energetické společnosti. Důvěřivé ženě poté namluvili, že za uplynulé období dluží za spotřebu energií 28 tisíc korun. Poškozená bohužel údajnému dluhu uvěřila, a i když takto vysokou finanční částkou v danou chvíli nedisponovala, předala dosud neznámým pachatelům jako zálohu více jak sedm tisíc korun. Pachatelům za trestný čin podvodu hrozí v případě dopadení až dva roky za mřížemi.

Policie v této souvislosti upozorňuje občany a to převážně seniory, aby si v případě, že se za jejich dveřmi objeví opravář, pracovník úřadu či jiných služeb, nechali předložit jejich průkaz a zavolali přímo na úřad či instituci, na kterou se pracovník odvolává.


Spánek za volantem

Ve středu v ranních hodinách došlo v Bílovci k dopravní nehodě, jejíž příčinou byl mikrospánek. Třiašedesátiletý muž během jízdy po ulici Opavská usnul za volantem a se svým vozidlem Škoda Octavia přejel do protisměru, kde narazil do sloupu elektrického vedení. Z této dopravní nehody naštěstí řidič vyvázl pouze s lehkým zraněním. Provedená dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu byla negativní. Škoda na vozidle byla předběžně vyčíslena 150 tisíc korun. 

Nový Jičín 3.listopadu 2017

nprap. Mgr. Darina Knižátková
vrchní inspektor oddělení tisku a prevence

 

vytisknout  e-mailem