Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

"Fiátek" po střetu s dopravním značením zůstal nepojízdný

LIBEREC – Řidič z místa dopravní nehody neutekl daleko. 

V úterý 26. prosince krátce po 18. hodině řídil malého Fiata muž pod vlivem alkoholu.

Po jedné z rušných libereckých dopravních tepen si to centrem města se svým vozidlem „šněroval“ 29 letý řidič z Prahy. Na křižovatce u bývalé Textilany nezvládl v levotočivé zatáčce řízení a vyjel mimo vozovku, kde se střetl nejprve s patníkem, setrvačností porazil směrový sloupek a ve finále naboural do dopravního značení. Malý Fiátek neměl po sérii kolizí a po závěrečném nárazu do robustní konstrukce dopravní značky sebemenší možnost vyváznout bez šrámů. S poškozenou přední částí vypověděl službu a zůstal stát na travnatém pásu.

Ostatní účastníci silničního provozu se zachovali duchapřítomně. Jakmile spatřili závěr „spanilé jízdy“ 29letého muže, okamžitě mu přispěchali na pomoc. Reakce řidiče Fiatu však byla nad jejich očekávání. Opakovaně se pokusil zničený automobil nastartovat, a když seznal, že Fiat nadobro vypověděl poslušnost, z místa dopravní nehody utekl. Poškozené vozidlo

V tuto chvíli již na místo směřovaly policejní hlídky, které nedaleko místa dopravní nehody 29letého řidiče zadržely.

Policisté u muže okamžitě provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnosti alkoholu v dechu. Přístroj opakovaně vykazoval hodnoty přes dvě promile. 29letému muži policisté okamžitě zadrželi řidičský průkaz a po provedených neodkladných úkonech jej doprovodili do policejní cely.

Po vystřízlivění si 29letý muž z Prahy vyslechl ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

 

28. prosince 2017
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem