Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Festival "Týden sousedů"

PLZEŇSKÝ KRAJ - Od středy 12. května do 15. května 2021 bude probíhat online festival „Týden sousedů“. 

Celý festival mohou lidé navštívit na platformě  https://nachbarn-sousede.bbkult.net. Účastníci se mohou těšit na průřez kultury ze šesti příhraničních regionů. K dispozici bude více než 100 dvojjazyčných programových bodů, které se týkají turistických cílů s jedinečnými zajímavostmi z celého česko-bavorského příhraničí včetně virtuálních prohlídek. Vše bude podkresleno virtuálními kulisy kulturního města Čechy-Bavorsko 2020/21.  Program „Týden sousedů“ prezentuje, co může šest sousedních regionů Horní Franky, Karlovarský kraj, Horní Falc, Plzeňský kraj, Dolní Bavorsko a Jihočeský kraj nabídnout v oblasti kultury a cestovního ruchu. Návštěvníci tak mohou získat podněty k realizování výletů do těchto lokalit. Během programových dnů budou mít návštěvníci nepřetržitě k dispozici ukázky práce řemeslníků, kteří představí tradiční řemeslné dovednosti ve virtuálním areálu pivovaru Schmidt-Bräu. Součástí festivalu bude i kuchařský workshop a mnoho dalšího. 
V pátek, 14. května 2021 se festivalu „Týden sousedů“ zúčastní policisté, kteří představí přeshraniční spolupráci policejních a celních orgánů. Policisté návštěvníkům představí pracoviště Společného centra policejní a celní spolupráce ve Schwandorfu. Spolupráce se týká předcházení a objasňování trestných činů a přestupků, jakož i předcházení porušení veřejného pořádku a bezpečnosti.

Slavnostního zahájení festivalu dne 12. května 2021 od 15:00 hodin se zúčastní ministr pro vlast Albert Füracker, ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová, předseda krajského úřadu Axel Bartelt, předseda okresního úřadu Thomas Ebeling a předseda okresního úřadu a předseda Euregio Peter Berek.

Kompletní program „Týdne sousedů“ najdete na https://nachbarn-sousede.bbkult.net.

por. Bc. Ivana Jelínková, DiS.
11. května 2021

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem