Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Festival Trutnov

Open Air Music Festival 2009 

Od čtvrtka 20. do neděle 23. srpna 2009 proběhne na trutnovském Bojišti již dvaadvacátý ročník legendárního hudebního festivalu Open Air Music Festival.

Z tohoto důvodu jako již v předchozích ročnících Policie České republiky Trutnov posílí výkon služby policistů nad běžný rámec. Policisté budou nasazeni od čtvrtečního rána 20. 8. 2009 a toto opatření potrvá až do pondělí 24. 8. 2009. Policejní hlídky by měly pokrýt teritorium celého města Trutnov. Do akce je povoláno dostatečné množství policistů obvodních oddělení celého trutnovského okresu, policisté družstev pořádkové jednotky, dopravního inspektorátu, cizinecké a pohraniční policie, služby kriminální policie a vyšetřování a strážníci městské policie.

Příjezdová trasa od Hradce Králové do Trutnova zůstane průjezdná. Jako každý rok i letos tomu nebude jinak a řidiči musí počítat s omezením v dopravě. Jedná se zejména o omezení rychlosti  na 30 kilometrů v hodině a dále zákaz předjíždění. Na hlavní komunikaci směrem Hradec Králové a směrem do centra  města bude v úseku na Bojišti zákaz parkování vozidel.
Na plynulost a bezpečnost silničního provozu a na dodržování dopravních předpisů, či konzumaci alkoholických nápojů před nebo při jízdě dopravním prostředkem budou dohlížet dopravní policisté.

Muži zákona očekávají i z důvodu příznivé předpovědi počasí velký počet účastníků této kulturní události, jejichž počet jistě přesáhne číslo deset tisíc. Největší nápor fanoušků dobré muziky se očekává při příjezdu v pátek 21. a v sobotu 22. srpna 2009.

Policie žádá všechny občany, kteří se chystají navštívit Trutnov a jeho festival, aby si dávali velký pozor zejména na kapesní drobné krádeže. Každý rok máme negativní zkušenosti s majetkovou trestnou činností páchanou na stanujících hostech hudebního svátku. Policisté Obvodního oddělení Policie České republiky Trutnov každoročně dokumentují desítky případů týkající se majetkové trestné činnosti, hlavně krádeží osobních dokladů, finanční hotovosti, platebních karet, mobilních telefonů a drobné elektroniky jako jsou fotoaparáty. Krádeže mají většinou stejný scénář, kde hlavní roli hraje neopatrnost. Hudební nadšenci, často posilněni alkoholem, nevěnují dostatečnou pozornost svým cennostem a osobním věcem. Nechávají je volně odložené ve svých stanech a zejména v nočních hodinách se pak stávají snadnou kořistí zlodějů.

Policie České republiky vyzývá a žádá všechny účastníky Open Air Music festivalu 2009, aby věnovali pozornost svým věcem a minimalizovali možnost krádeží.

por. Bc. Jiří Prouza
17. 8. 2009

vytisknout  e-mailem