Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Festival "Hrady" se na Točníku obešel bez narušení veřejného pořádku

BEROUNSKO – Někteří řidiči však usedli za volant pod vlivem alkoholu. 

Letní hudební festival Hrady, který proběhl ve dnech 15. a 16. července 2016 na hradě Točník, se obešel bez narušení veřejného pořádku. V pohotovosti byli policisté, kteří byli připraveni v případě jeho narušení zasáhnout. V pátek se hudební produkce zúčastnilo přibližně čtyři tisíce lidí a v sobotu zhruba šestnáct tisíc. Policisté po celou dobu konání akce monitorovali dění nejen samotného festivalu, ale rovněž přilehlého okolí.

Svou pozornost však zaměřili také na odjíždějící řidiče a jejich následné kontrole, zda nejsou pod vlivem návykových látek. Alarmující je skutečnost, že téměř u třech desítek osob byla dechová zkouška na alkohol pozitivní. Řidiči jako by si ani neuvědomovali, jak nebezpečná je jízda pod vlivem jakýchkoliv návykových látek a jak tragické bývají následky těchto nehod. Nejen že sami usednou za volant, ale neváhají vzít do rukou osud i ostatních cestujících ve vozidle. Každý by měl pamatovat na to, že nasednout do automobilu, který řídí člověk pod vlivem návykových látek, může být posledním rozhodnutím v jeho životě.

Dopravní situace v době ukončení festivalu se rovněž obešla bez vážnějších komplikací. Plynulý provoz na odjezdových komunikacích byl obnoven zhruba po 45 minutách.

 

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
18. července 2016

vytisknout  e-mailem