Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Fešákem za pět prstů

Se zbožím odešel z prodejny bez zaplacení. Teď jemu, i jeho kumpánům hrozí až dva roky vězení. 

Minulý týden v úterý přišla do obchodu s optikou na Masarykově nábřeží v Praze 2 neznámá trojice lidí. Dva muži a jedna žena s miminkem v kočárku přišli do prodejny jednotlivě, zřejmě proto, aby nebudili jakékoli podezření.

Rovnou si to namířili k regálům s brýlemi renomované značky, kde si kus po kusu brýle prohlíželi a zkoušeli. Jakmile hlavní aktér celé situace brýle vyzkoušel a tudíž měl jistotu, že je šik, předal je partnerce, která je uschovala do tašky připevněné na kočárku. Druhé brýle si pak hledaný uschoval do svého příručního zavazadla.

Po tomto nákupu za pět prstů opustila trojice kvapem provozovnu a i s ukradenými brýlemi zmizeli neznámo kam. Tímto jednáním způsobili škodu v řádu několika tisíc korun.

Případ prošetřují policisté z místního oddělení Nové Město, kterým se ale do této doby trojici podezřelých nepodařilo ztotožnit.

Proto z tohoto místa prosíme o pomoc širokou veřejnost. Pokud jednotlivé aktéry celé situace poznáváte, znáte jejich totožnost, místo jejich pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 26. 7. 2018

vytisknout  e-mailem