Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Fantóm výšek dopaden

Dobrá práce rychnovských policistů 

V průběhu měsíce srpna došlo v Rychnově nad Kněžnou k několika případům, ve kterých neznámý pachatel nad ránem vnikl do rodinných domů. Zarážející na celé sérii vloupání byla především skutečnost, že neznámý pachatel se v objektech pohyboval přesto, že tam spali jejich majitelé. Ve dvou případech se mu podařilo ukrást různé cennější předměty (notebook, hodinky, telefon) a oblečení. V jednom případě byl neznámý vyrušen a odcizit nestačil nic. Při těchto nezákonných návštěvách odcizil majitelům věci za několik desítek tisíc korun.
Během intenzivního pátrání po pachateli se policisté pozastavovali především nad dobou vniknutí zloděje do objektů a zejména nad téměř akrobatickým způsobem, kterým pachatel do obydlí vstupoval. Muž vždy do objektu vlezl otevřeným oknem v poschodí. V jednom případě, když byl vyrušen majitelkou domu, dokonce vyskočil z výšky téměř 3 metrů.
Rychnovským policistům se po několika měsíčním intenzivním pátrání podařilo zadržet 30 letého cizince z Pobytového střediska v Kostelci nad Orlicí. Část odcizených věcí, která byla u muže zajištěna, bude předána zpět jejich majitelům.
Muž byl obviněn z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Vzhledem k tomu, že u obviněného byla důvodná obava z toho, že bude tuto trestnou činnost opakovat nebo se bude trestnímu stíhání vyhýbat, byl obviněný muž vzat do vazby.
Za výše uvedené trestné činy obviněnému muži hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.
por. Mgr. Alena Kacálková
19. října 2009

vytisknout  e-mailem