Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Fanoušci se včerejšího dne střetli na Náměstí Republiky

Do bezpečnostního opatření v souvislosti s fotbalovým utkáním Evropské ligy mezi mužstvy SK Slávia Praha a FC Janov se zapojilo přibližně 550 policistů. Policisté monitorovali pohyb fanoušků v našem hlavním městě, přesto na Náměstí Republiky proběhl rychlý střed mezi fanoušky obou družstev. 

Druhého prosince, krátce po devatenácté hodině, v prostoru vestibulu stanice metra Náměstí Republiky v  Praze 1 došlo k incidentu mezi fanoušky mužstev SK Slávia Praha a FC Janov. Skupina příznivců týmu SK Slávia Praha napadla italské fanoušky. Jeden z přítomných cizinců utrpěl tržné poranění hlavy, které si vyžádalo lékařské ošetření. Jak rychle se půtka mezi fanoušky rozpoutala, tak také rychle skončila. Policistům se podařilo získat záběry z této potyčky a poté v průběhu fotbalového utkání na stadionu Slávie policisté zadrželi čtyři podezřelé muže ve věku od osmnácti do třiadvaceti let a jednoho čtrnáctiletého chlapce. Všichni podezřelí byli k případu vyslechnuti a na základě zjištěných důkazů policejní komisař tři muže obvinil z trestného činu výtržnictví a dále je trestně stíhá na svobodě.
Krátce před jednadvacátou hodinou kriminalisté z Obvodního ředitelství P ČR Praha IV zadrželi na stadionu dva muže ve věku pětatřiceti a pětačtyřiceti let, kteří zde prodávali trička, šály a čepice s emblémy sportovních klubů, přičemž se jednalo o reklamní padělky. Muži byli zadrženi pro podezření ze spáchání trestného činu porušování práv k ochranné známce a obchodnímu jménu a chráněnému zájmu původu dle §150 trestního zákona.      
Na včerejší fotbalové utkání přišlo devět a půl tisíce fotbalových fanoušků a z tohoto počtu bylo přibližně dva a půl tisíce fotbalových fanoušků z Itálie. Policisté nemuseli v průběhu bezpečnostního opatření na stadionu Slávie a ani na odchodových trasách zakročovat.  
3.12.2009 kpt. Bc. Iva Knolová

vytisknout  e-mailem