Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Fanoušci používali pyrotechniku

KRAJ VYSOČINA: Opatření se obešlo bez mimořádných události 

V souvislosti se sobotním fotbalovým utkáním 17. kola HET ligy mezi mužstvy FC Vysočina Jihlava a SK Slavia Praha nemuseli policisté řešit žádnou mimořádnou událost ani žádné narušení veřejného pořádku, kterého by se dopouštěli fotbaloví  fanoušci. Prioritou policistů bylo dohlédnout před začátkem utkání na bezproblémový příjezd několika autobusů  fanoušků pražského týmu a poté příchod fanoušků do sektoru hostí, který se fanoušky zcela zaplnil. Při příjezdu a příchodu fanoušků nedošlo k žádným výtržnostem ani jinému protiprávnímu jednání.

Fotbalovému utkání uvnitř stadionu přihlíželo celkem 3 789 fanoušků, z toho 450 fanoušků hostujícího SK Slavia Praha, mezi kterými bylo několik desítek rizikových fanoušků. V sektoru hostujících fanoušků bylo přítomno deset stewardů - pořadatelů, kteří přicestovali s fanoušky SK Slavie z Prahy. Před utkáním a v jeho průběhu došlo k zapálení několika světlic a dělobuchů v sektoru fanoušku hostí. Před výkopem, tedy ještě před začátkem utkání, vběhli tři fanoušci hostujícího týmu na hrací plochu. Jednalo se o dva muže a jednu ženu. Tento incident si vyřešila ve své kompetenci pořadatelská služba a fanoušci byli vyvedeni ven ze stadionu. Po skončení utkání se v souvislosti s protiprávním jednáním, týkajícím se používání zakázané pyrotechniky, podařilo policistům ztotožnit jednoho fanouška, který v sektoru hostí používal zábavní pyrotechniku. Policisté tento případ zadokumentovali jako přestupek na úseku o požární ochrany a  věc předají do správního řízení. V průběhu bezpečnostního opatření policisté museli řešit tři přestupky v dopravě, kdy všechny byly vyřešeny uložením pokuty v příkazním řízení na místě.

Po skončení utkání policisté dohlédli, aby  fanoušci opustili bez narušování veřejného pořádku fotbalový stadion, plynule přešli ke svým zaparkovaným dopravním prostředkům a vydali se na zpět na cestu domů. Na bezpečnostním opatření se podíleli kromě policistů Krajského ředitelství policie kraje Vysočina také kolegové pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje a strážníci Městské policie Jihlava.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

18. únor 2018

vytisknout  e-mailem