Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Falešný policista dopaden - dodatek

Na Moravském Předměstí v Hradci Králové 


Falešný policista, který  okrádal žáky v Hradci Králové, se již ze svých činů zpovídá na hradecké policii. Osudným se mu stal dnešní den (8. října 2010).
Krátce po poledni na tísňovou linku 158 Policie České republiky oznámil otec jednoho z poškozených školáků, že u nákupního střediska na Moravském Předměstí viděl muže odpovídajícího popisu údajného policisty. Přivolaná policejní hlídka, která se v inkriminovanou dobu pohybovala poblíž uvedeného místa, mladíka zajistila.
Díky bezpečnostnímu opatření policie ve spolupráci s občany a médii se tak podařilo v poměrně krátké době osmadvacetiletého muže z Hradce Králové zadržet. Ten se následně policistům ke svým činům doznal.
Hradečtí policisté na případu dále pracují.

Dodatek ze dne 13. října 2010

Důvodně podezřelý osmadvacetiletý muž z Hradce Králové se svým jednáním dopustil přečinu podvodu a porušování domovní svobody. V případě prokázání viny mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
Při výslechu se muž přiznal k dalšímu (čtvrtému) protiprávnímu jednání staršího data. Tehdy 18. srpna 2010 v dopoledních hodinách na Štefánikově ulici v Hradci Králové oslovil falešný policista skupinku mladých lidí ohledně kouření cigaret. I v tomto případě se představil jako policista. Pod záminkou uložení pokuty za kouření na veřejném prostranství doprovodil dva chlapce až domů. U jednoho z nich doma odcizil 200 korun a potom z bytu odešel. Způsobená škoda činí 200 korun.

Celková způsobená škoda činí 11.200 korun. 

Související dokument: Varujeme žáky a rodiče

nprap. Anna Pešavová - 13. října 2010

vytisknout  e-mailem