Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Falešný myslivec

Mladík měl padělat potvrzení o zkoušce z myslivosti. 


Z trestného činu padělání a pozměňování veřejné listiny je podezřelý muž z Příbora. Podezřelý měl na počátku prosince minulého roku předložil na Městském úřadě v Kopřivnici, kde žádal o vydání loveckého lístku, písemný doklad mající povahu veřejné listiny, potvrzující vykonání zkoušky z myslivosti. Podle zjištění Okresního mysliveckého spolku Nový Jičín tuto zkoušku pravděpodobně nevykonal a z tohoto důvodu jmenovaný musel předložit padělanou listinu. Muž je podezřelý, že tímto došlo k poškození veřejného zájmu České republiky. Policisté zahájili úkony trestního řízení na základě písemného oznámení Okresního mysliveckého spolku Nový Jičín a případ intenzivně prošetřují.


Stalo se …


Mladík odcizil slivovici a klobásky

Příborským policistům se podařilo, během krátké doby, objasnit pachatele krádeže vloupání do sklepního prostoru v jedné z bytovek v Petřvaldě.
Majitelka sklepa oznámila policistům vloupání 2. dubna letošního roku. Tehdy neznámý pachatel ze sklepa, kde se vloupal, odcizil patnáct litrů slivovice a pět sklenic se zavařenými klobáskami. Způsobena škoda odcizením činila tři a půl tisíce korun. V těchto dnech byl příborskými policisty jako pachatel zjištěn jednadvacetiletý mladík, který se bude zpovídat z trestných činů porušování domovní svobody a krádeže.


Na výživném dluží přes sto tisíc

Částku přes 112 tisíc korun dluží na výživném muž z Valašského Meziříčí. Muž od července 2005 do současné doby neplní vyživovací povinnost na svou bývalou manželku z Kopřivnice. Tuto povinnost má stanovenou rozsudkem Okresního soudu ve Vsetíně, pobočka Valašské Meziříčí, kdy má měsíčně platit bývalé manželce dva a půl tisíce korun. Kopřivničtí policisté případ šetři pro trestný čin zanedbání povinné výživy. Za uvedený trestný čin mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

vytisknout  e-mailem