Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Falešný instalatér zase opravoval

HODONÍNSKO: Policisté evidují další případy podvedených seniorů. 

Policisté na Hodonínsku zaznamenali a evidují další dva případy podvodníka, který se vydává za instalatéra a od seniorů vybírá vysoké částky za bezdůvodné opravy vodovodních baterií. Poté, co dal o sobě vědět v několika případech na Veselsku, posunul své pole působnosti i do jiných částí Hodonínska. Nedávno policisté zaznamenali jeho výskyt v obci Lužice, kde třiaosmdesátileté důchodkyni tvrdil, že kontroluje vodovodní baterie. Ona jej tedy pozvala dál a tam na její sprchu namontoval nějaký předmět, za který chtěl 3500 korun. Důvěřivá žena mu peníze vyplatila. V tomto týdnu se stejný pachatel objevil v obci Josefov, aby také zkoušel štěstí. Poté, co nepochodil u jedné seniorky, zkusil svůj trik v jiném domě. Bez pozvání vnikl nezamčenými vraty do průjezdu rodinného domu až na chodbu domu, kde oslovil majitelku. Té se představil jako pracovník společnosti Vodovody a kanalizace s tím, že jí jde namontovat spořič vody na vodovodní baterii. Žena jej tedy zavedla do koupelny, ve které pachatel namontoval na sprchovou hadici mosazné prodloužení. Po provedené práci za součástku, jejíž skutečná cena je odhadem v řádech desítek korun, požadoval vyplatit 7500 korun. Tady už byl úspěšný a se získanými penězi se vytratil.

Jedná se o pachatele ve věku kolem 40 let, vysokého přibližně 180 cm zavalitější postavy, který mluví česky. Policisté po pachateli pátrají a žádají o spolupráci i širokou veřejnost. Pokud jste se s obdobným jednáním v nedávné době setkali nebo vás takový člověk navštíví, neváhejte a neprodleně volejte linku 158.
Policisté zároveň varují všechny seniory před podobnými případy. Mějte na paměti, že společnost Vodovody a kanalizace obdobné práce bez předchozího objednání neprovádí. Pokud by k nim i došlo, byla by práce fakturována a nikdy by se peníze neplatili přímo na místě.
 
por. Bc. Petr Zámečník, 16. 4. 2015

vytisknout  e-mailem