Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Falešný bankéř připravil ženu o 800 tisíc korun

DĚČÍNSKO - Zmanipulovaná žena naplnila bitcoinmat. 

Neznámý pachatel během čtyř hodin připravil dvaašedesátiletou ženu o 800 tisíc korun.

Ve čtvrtek 11. dubna  dopoledne zavolal  neznámý muž  ženě z Děčínska a sdělil jí, že má schválenou žádost o finanční úvěr. Představil se jako pracovník jednoho bankovního ústavu.  Překvapená žena volajícímu odpověděla, že o žádný úvěr nežádala.  Muž jí odpověděl, že  pravděpodobně  došlo k napadení jejího  bankovního účtu a přepojil ji na svého údajného kolegu z bezpečnostního oddělení banky.   Ten jí následně vysvětlil, že má napadený účet  a vystrašenou ženu  nakonec přesvědčil k údajné záchraně peněz. Žena ve strachu, aby o své peníze na účtu nepřišla, plnila jeho pokyny. Z účtu vybrala celkem 800 tisíc korun, které postupně dle instrukcí pachatele vložila do bitcoinového automatu v obchodním domě v Děčíně.  Až později jí došlo, že naletěla podvodníkům.  Teprve poté, přišla žena případ oznámit na policii.  

Kriminalisté případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu podvod. V případě dopadení a odsouzení pachatele, mu  hrozí vzhledem k výši způsobené škody až pět let za mřížemi.

Opět apelujeme na občany: Nevěřte neznámým volajícím. Vždy si ověřte, s kým hovoříte. Banka vás nebude nikdy nutit vybírat finance, abyste je vložili někam jinam. Bitcoinmat slouží k nákupu kryptoměny, ne k úschově peněz. Pokud vložíte své úspory do bitcoinmatu, pravděpodobně nikdy své peníze neuvidíte. Buďte vždy obezřetní. Pokud si nejste jisti, kontaktujete svou rodinu, své známé, obraťte se na svou banku nebo na Policii ČR.

Děčín  12. dubna 2024
por. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

Odkazy do noveho okna

Podvodníci se vydávají za vaši banku

Podvodníci se vydávají za vaši banku 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem