Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Falešné lístky na koncert Judas Priest.

Rychnovsko – Za lístky dal 4 646 Kč, ale na koncert se nedostal. 

Jedna z největších anglických heavy metalových skupin Judas Priest zavítala koncem března do Prahy. Toho pohotově využil dosud neustanovený pachatel, který na jednom z webových portálů začal nabízet vstupenky na jejich koncert, ty byly však neplatné. Pravděpodobnou obětí podvodu se stal i muž z Rychnovska, který u něho zakoupil dva lístky za téměř 5 tisíc korun. Po zaplacení sice obdržel lístky v elektronické podobě, ale na koncert se s nimi nedostal. U vstupu po přiložení předmětných vstupenek vyskočila na terminálu chybová hláška. Neznámý pachatel chvíli komunikoval s tím, že se omlouvá a samozřejmě vrátí peníze zpět, ale dosud tak neučinil. Současně komunikoval nejméně s jednou další osobou, které také nabízel tři lístky za 7 tisíc korun, ta však platbu naštěstí neprovedla.

Nezáleží na tom, jestli jste muž nebo žena, zda jste senior nebo mladší člověk. Nezáleží ani na tom, kde pracujete nebo jaké máte vzdělání. Podvodníci to zkouší na každého. Záleží, kdo jim uvěří. Spousta lidí věří tomu, že:

„To se mně stát nemůže!“ Omyl! Stát se to může každému. Buďte prosím obezřetní a nedávejte podvodníkům šanci, aby vás připravili o vaše peníze.

O tom, že dochází k podvodnému jednání při prodeji vstupenek na kulturní a sportovní akce, jsme Vás informovali již včera.

por. Ing. Karolína Macháčková
16.4.2024

vytisknout  e-mailem