Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Falešná sbírka

Vybíraly na neslyšící. Byl to podvod. 

Policisté pohotovostní motorizované jednotky vyjížděli ve středu v podvečer do Ječné ulice v Praze 2 k nahlášenému případu podvodného vybíraní peněz na ulici. Na místě policisté dohledali dvě ženy z Rumunska, které u sebe měly podpisové archy, oslovovaly lidi na ulici a předstíraly, že vybírají peníze pro neslyšící. Ještě na místě, se obě ženy (18 a 20) přiznaly, že se nejedná o žádnou sbírku, ale o podvod a peníze vybírají pro svou potřebu. Při vybírání těchto peněz obě „samaritánky“ předstíraly, že jsou také neslyšící, aby zvýšily svou důvěryhodnost. Zároveň používaly podpisové archy se znaky tělesně postižených a vlajkou České republiky.
 
Obě ženy proto skončily na místním oddělení police, kde byly vyslechnuty a jejich jednání policisté oznámili na úřad městské části k projednání jako přestupek proti majetku. Za tento podvod hrozí pokuta do výše až 15 tisíc korun.
 
V této souvislosti bychom chtěli před takovými falešnými sbírkami varovat a upozornit, aby lidé dávali pozor, komu dávají peníze. Ne vždy se totiž jedná o oficiální sbírky a peníze končí tam, kde mají.
 
por. Bc. Jan Daněk – 9. 5. 2015
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem