Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE II - Exploze v bytě panelového domu

NÁCHODSKO - Výbuch vyrazil okna i s rámy, explodovala tam varna. 

AKTUALIZACE II - Policistům se v neděli 17. 2. 2019 podařilo zadržet muže, který utekl z bytu těsně po výbuchu. Po ošetření  ve zdravotnickém zařízení jej umístili do policejní cely a případ dále vyšetřují. S tímto mužem ve věku 28 let, společně se ženou ve věku 35 let, která byla v době exloze v bytě také přítomna, policisté zahájili trestní řízení. V současné době je viní ze spáchání trestných činů obecného ohrožení z nedbalosti a nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami, za které jim aktuálně hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Z vyšetřování dále vyplynulo, že muž se do bytu nastěhoval nedávno a ve výrobě pervitinu byl vlastně nováčkem. Na základě dosud zjištěných skutečností policejní vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět na mužovo vzetí do vazby, dnes odpoledne na vazebním zasedání náchodského okresního soudu jej soudce potvrdil. Další průběh vyšetřování bude  muž absolvovat za branami vazební věznice, žena bude dále stíhána na svobodě.

por. Mgr. Eva Prachařová,
19. 2. 2019 v 13.30 hodin
 

AKTUALIZACE - Podle dosud zjištěných skutečností v bytě explodovala varna při výrobě pervitinu. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin obecného ohrožení z nedbalosti v jednočinném souběhu s přečinem nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a vše dále vyšetřují. 

por. Mgr. Eva Prachařová
15.2.2019 v 9.30 hodin

Ve čtvrtek 14. 2. 2019 krátce před půl třetí odpoledne policisté společně s dalšími složkami integrovaného záchranného systému zasahovali u exploze v bytě v nejvyšším patře jednoho z panelových domů v Náchodě na Pražské ulici. Jedna osoba z bytu byla ošetřena zdravotníky, z okolních bytů ani z kolemjdoucích nikdo zraněn nebyl. Na přibližně 20 minut se kvůli odklizení následků exploze, zejména střepů na vozovce, zastavil provoz na hlavní silnici I/33. Policisté a strážníci po tu dobu regulovali dopravu, jak na hlavní komunikaci, tak i na okolních příjezdových cestách. 

Případ si převzali kriminalisté a přičinu výbuchu a veškeré další okolnosti policie dále vyšetřuje.

por. Mgr. Eva Prachařová
14.2.2019 v 17.30 hodin

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem