Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Exekuce při sjednání úvěru zamlčela

LOUNSKO - Čelí obvinění z úvěrového podvodu; Do domu se dostal přes sklep; Odcizené auto. 

Mladou ženu z Lounska stíhá policejní vyšetřovatel pro trestný čin úvěrového podvodu. Viní ji z toho, že při uzavření úvěrové smlouvy měla záměrně zamlčet podstatné údaje. S úvěrovou společností měla sjednat smlouvu o spotřebitelském úvěru s limitem 20 tisíc korun, z něhož použila téměř 13 tisíc k nákupu zboží pro děti. Když úvěr sjednávala, tak podle dosud zjištěných informací záměrně neuvedla, že je vůči ní vedeno několik exekucí v celkové částce kolem 50 tisíc korun. Poskytnutý úvěr pak ani z části nesplatila.

Kvůli záměrnému zamlčení závazků plynoucích z exekucí tedy žena čelí trestnímu stíhání a v případě prokázání její viny by jí soud mohl uložit až dvouletý trest odnětí svobody.

 

Do domu se dostal přes sklep

Policisté šetří vloupání do rodinného domu, k němuž došlo koncem května v obci na Lounsku. Neznámý pachatel tam měl vniknout na pozemek patřící k domu a přes sklepní okénko se násilím dostat do domu. Tam pak vše prohledal a měl odcizit peněženku se šesti tisíci korun, platební kartou a doklady. Kromě toho si měl přivlastnit i pouzdro s houslemi. Při krádeži byl vyrušen majitelem a z místa utekl.

V případě, že bude dopaden, hrozí mu až tříleté vězení.

 

Odcizené auto

Případem odcizení osobního vozidla značky Audi se zabývají lounští policisté. Auto, které bylo zaparkované před domem v obci na Lounsku, měl neznámý pachatel odcizit v posledním květnovém týdnu. Jeho majiteli tím způsobil škodu vyčíslenou na 225 tisíc korun. S ohledem na výši způsobené škody mu v případě dopadení za krádež hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 3. června 2021

vytisknout  e-mailem