Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Evropský den proti vloupání

MĚLNICKO - Mělničtí policisté kontrolovali rekreační objekty 

Evropský den proti vloupání připomínáme v letošním roce již podruhé. V řádném termínu 17. června 2020 se preventivní aktivity doporučující zabezpečení majetku realizovaly pouze v České republice. Z důvodu celosvětové pandemie byl totiž stanoven náhradním termínem 21. říjen jako den, kdy se připomíná zabezpečení obydlí a objektů napříč celou Evropou. K ostatním evropským státům se s preventivními aktivitami připojujeme proto i nyní v říjnových dnech, kdy upozorňujeme zejména na důležitost zazimování a zabezpečení rekreačních objektů .

Mělničtí policisté proto provedli  první z kontrol rekreačních objektů ve vytipovaných  oblastech právě  21. října 2020.  Jednalo se o oblast Kokořínska a okolí Mělníku. V chatových oblastech zkontrolovali několik desítek rekreačních chat a chalup. Zaměřili se zejména  na dveře, okenice, zámky a ostatní přilehlé prostory v okolí. Přitom nebyly shledány stopy po vloupání a ani nebylo zjištěno žádné poškození nebo užití násilí při vniknutí do objektu. Na území kontrolovaných rekreačních oblastí se nepohybovala ani žádná podezřelá osoba.
 
Toto opatření bylo jedno z mnoha, které policisté na Mělnicku chystají v průběhu zimních měsíců, kdy se rekreační oblasti stávají cílem nájezdů pachatelů majetkové trestné činnosti.

Mělničtí  policisté se společně s policistkou z oddělení tisku a prevence každoročně vydávají na kontroly do chatových oblastí a případně i radí obyvatelům chat a chalup, jak si co nejlépe svůj majetek zabezpečit.

Cílem projektu „Zabezpečte se, chraňte majetek sobě i svým sousedům“ je oslovovat co možná nejširší veřejnost a informovat o možnostech co nejefektivnějšího zabezpečení svých nemovitostní. https://www.policie.cz/clanek/novy-preventivni-projekt-na-ochranu-majetku.aspx

Veškeré rady jak správně postupovat při ochraně svých majetků nebo informace o možnostech technického zabezpečení, můžete nalézt na mobilní aplikaci „Zabezpečte se“, která je dostupná v App Store i v Gogle Play. Další rady naleznete také na stránkách: www.stopvloupani.cz

Odkaz na videospot: https://www.youtube.com/watch?v=9zrKBfu_-3I

por. Mgr. Markéta Johnová
22.10.2020

vytisknout  e-mailem