Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

EURO 2016

Čeští policisté budou připraveni pomoci fanouškům. 

V době od 10. 06. do 10. 07. 2016 se ve Francii uskuteční závěrečný turnaj Mistrovství Evropy ve fotbale 2016, kterého se vedle 23 týmů z celé Evropy zúčastní i reprezentace České republiky. V souvislosti s průběhem turnaje byla francouzským Ministerstvem vnitra oslovena i Policie ČR se žádostí o výpomoc při organizaci tohoto turnaje. Na základě této žádosti budou z České republiky vysláni do Francie čeští policisté, kteří budou ve spolupráci s francouzskými kolegy dohlížet na pořádek a zdárný průběh tohoto turnaje. Zástupci Policie ČR se budou mj. podílet na činnosti Centra mezinárodní policejní spolupráce, dalším úkolem bude hlídkování v uniformě na stadionech, v zónách pro fanoušky, letištích a nádražích, kdy zejména budou poskytovat pomoc a podporu fanouškům z České republiky při řešení vzniklých problémů. Vedle bezpečnostního opatření tamních složek uskuteční agentura FRONTEX misi „EUROCUP 2016“ a to za účelem podpory francouzské pohraniční policie, kde bude mít Policie ČR také svého zástupce.  

Během šampionátu bude zřízena emailová adresa euro2016@pcr.cz, pro vyřizování urgentních záležitostí, nikoliv však pro řešení běžných dotazů. V nouzových situacích (ztráta dokladu, odcizení dokladů, nebo jiných věcí…) doporučujeme kontaktovat Zastupitelský úřad ČR ve Francii. Veškeré potřebné informace a zajímavosti k této akci mohou čeští fanoušci nalézt na webových stránkách: http://ee.france.fr/cs/euro2016/rubric/95133/fanouskove-euro-2016-vitejte-ve-francii.

 

Zřízeno bude také kontaktní krizové telefonní číslo české Fan ambasády +33 (0) 677256967, která bude působit ve všech městech, kde bude hrát utkání česká reprezentace.

Další informace naleznete na www.euro2016.fotbal.cz. Během turnaje budou zveřejňovány aktuální informace na https://twitter.com/ceskarepre_fans a dále na http://www.mzv.cz/paris/cz/kultura_a_skolstvi_1/kultura/aktuality/euro_2016.html.

 

20. května 2016
kpt. Bc. Ivana Nguyenová
tisková mluvčí, Policejní prezidium ČR

vytisknout  e-mailem