Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Elektronické zabezpečení má smysl

NOVOJIČÍNSKO - chytili jej při vloupání 

Pár dní před samotným vloupáním namontovali zabezpečovací zařízení a v neděli krátce po poledni se jim do objektu vloupal zloděj. Policisté jej na místě zadrželi.

Elektronický hlásič oznámil, v neděli (18.8.2013)  krátce po poledni jednomu ze správců kynologického klubu v Příboře, vniknutí do objektu. O této skutečnosti informoval policisty, kteří 21letého zloděje zadrželi na místě ve chvíli, kdy chtěl z místa utéct.

Ohledáním místa policisté zjistili, že byl na vloupání zloděj připraven. Tomu všemu nasvědčovalo také nářadí, které měl u sebe. Dalším výslechem zjistili, že krátce před samotným vloupáním odcizil od příborské prodejny potravin jízdní kolo, na kterém přijel krást. Mladík, trvale bytem v Kopřivnici, skončil na policejním oddělení a je podezřelý ze spáchání další majetkové trestné činnosti. Odcizené věci byly majitelům vráceny.

Vhodně zvolené zabezpečovací systémy mají smysl. Pomohou ochránit majetek a řadu zlodějů před samotným vloupáním mohou také odradit. Záleží na typu a způsobu zabezpečení. Ty nejlevnější akustické se pohybují řádově ve stokorunách. Nicméně vždy jde o čas a rychlý přenos informací. Mnohdy však také postačí nebýt lhostejný ke svému okolí a ochota pomoci sousedovi třeba jen včasným oznámením na policejní linku 158. 

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí
PIS Nový Jičín
 

vytisknout  e-mailem