Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Elektrokolo přilákalo pozornost

DĚČÍN - Policisté pátrají nejen po něm ... 

Doklady, prosím

DĚČÍN –  Ve čtvrtek druhého června zastavili děčínští policisté časně ráno osobní automobil projíždějící  Zemědělskou ulici v děčínských Křešicích. V průběhu silniční kontroly se ukázalo, že muž má vysloven  zákaz řízení motorových vozidel a v době  kontroly byl pod vlivem návykových látek. Policisté muže vyzvali k provedení testu na přítomnost návykových látek, který vzápětí odhalil jejich přítomnost v těle kontrolovaného.  Řidič bude v nadcházejících dnech čelit následkům přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což může přijít až o tři roky pobytu na svobodě.

Ne, v žádném případě !

ŠLUKNOV - Rumburští policisté druhého června letošního roku zahájili trestní stíhání šestatřicetiletého muže ze Šluknova, jenž  měl na základě policejního prověřování v době od března 2015 do června 2016 ve Šluknovském výběžku  prodávat marihuanu. Muži, obviněnému z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest.

Stačil si ještě loknout

RUMBURK - Rumburští policisté od začátku letošního června pracují na případu možného přečinu krádeže, ke kterému došlo druhého června  ve zdejší m obchodě.  Zákazník si v prostoru prodejny  vyhlédl tři lahve alkoholu v hodnotě 405,- Kč. Proč  odkládat zboží do nákupního košíku, když se nabízí vlastní batoh ?! Prostor u pokladen jej nechal ledově chladným, a tak jím prošel bez potřeby úhrady. Bystré oči pracovníka prodejny mu však zamezily ve volném odchodu a než na místo dorazila  přivolaná policejní hlídka, stačil jednu z lahví zkonzumovat. Za nezaplacený nákup může tak „zaplatit“ až tříletou ztrátou svobody…

Neklaplo to

DĚČÍN - K podobnému případu vyjížděli také policisté v Děčíně. V pátek dopoledne třetího června dorazil do prodejny potravin v Děčíně zákazník, kterému do oka padly dvě lahvinky červeného vína. Ač byla cena značně příznivá, pouhých osmdesát českých korun, muž se nakonec rozhodl prostorem pokladny projít bez zaplacení. Chyba. O chvilku později již čelil ostraze prodejny a následně i policejní hlídce, která jeho páteční  přešlap zpracovává s ohledem na přečin krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Nad jeho hlavou se vznáší trest odnětí svobody až na tři léta …

Přišel o kolo

KRÁSNÁ LÍPA – Krásnolipští policisté prověřují od pátku třetího června letošního roku oznámení majitele jízdního kola.  Horské elektrokolo zn. Appache Hawk  v černozeleném provedení odložil o den dříve ve společných prostorách obytného domu v Krásné Lípě. Bohužel jej už posléze nenašel.  Jeho ztrátu ocenil částkou čtyřiceti tisíc českých korun.  Místní strážci zákona šetří oznámenou nepříjemnost s ohledem na přečin krádeže.  

Děčín 5. června 2017 

nprap.  Petra  Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail : krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.:  974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem