Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dvojice vykrádala vozy na Příbramsku

PŘÍBRAM - Kriminalisté zadrželi dva muže s trestní minulostí, kteří na Příbramsku páchali majetkovou trestnou činnost. 

Příbramským kriminalistům se v úzké spolupráci s policisty hlídkové služby a obvodního oddělení Příbram, podařilo zadržet dva muže ve věku 26 a 32 let a rozkrýt tak trestnou činnost, zejména majetkového charakteru, které se měli dopouštět na území Příbramska.

Oba muže zadrželi policisté z obvodního oddělení a hlídkové služby 11. února 2023 kolem šesté hodiny ranní v obci Jince právě v době, kdy jeli z „noční výpravy“. Ve voze měli spoustu dílenského nářadí (pily, aku vrtačky, nabíjecí akumulátory, brusky a další věci), jehož původ nedokázali věrohodně doložit. Policisté následně zjistili, že veškeré nářadí za více jak šedesát tisíc korun pochází z VW Transporteru, který byl zaparkovaný v obci Jince, kdy o vloupání do auta vypovídalo i rozbité zadní okno vozu.

To však nebyl jediný prohřešek těchto mužů. Následným šetřením se příbramským kriminalistům podařilo zjistit, že se tato dvojice od prosince 2022 do února 2023 vloupala a odcizila věci z dalších osmi vozidel v obcích Třebsko, Kozičín, Podlesí či Lhotce.

Policistům se díky zadržení těchto dvou mužů podařilo objasnit i vloupání do rodinného domu z konce minulého roku na Třebsku, kde se v té době neznámému pachateli nepodařilo nic odcizit z důvodu vyrušení majitelem domu. I tak stačil násilným vniknutím do domu způsobit škodu za 35 tisíc korun. Tohoto skutku se měl dopustit starší z dvojice zadržených.

Oběma mužům, kteří některé trestné činy páchali formou spolupachatelství, sdělili příbramští kriminalisté obvinění z trestných činů krádeže, poškození cizí věci, porušování domovní svobody, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Škoda, kterou majitelům vozidel odcizením věcí a poškozením vozů, způsobili bezmála dvou set tisícovou škodu.

Oba muži, kteří mají trestní minulost, starší z dvojice opustil brány věznice v dubnu loňského roku, kde si odpykával trest za majetkovou trestnou činnost, jsou v případě uznání viny před soudem ohroženi až dvouletou trestní sazbou.

https://www.policie.cz/clanek/stale-prijimame-nove-uchazece-do-rad-stredoceske-policie-rozcestnik.aspx


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
27. února 2023

 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem