Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dvojice ukradla 120 ks másla

MOST - Kde skončilo, policistům neuvedla; Lup prý našli v popelnici, policie jim nevěřila; Nehodovost na Mostecku. 

Na Mostecku zemřely při nehodách 4 osoby
V
 okrese Most se za devět měsíců stalo 893 dopravních nehod, je to o 59 nehod víc jak za stejné období loňského roku. Letos při nehodách zemřely 4 osoby, zatímco loni jen jedna. Čtyři osoby utrpěly těžká zranění a 107 lidí vyvázlo s lehkými zraněními. Hmotné škody dosáhly stejně jako loni částky 31 milionů korun a 11 účastníků nehod mělo pozitivní zkoušku na alkohol. Nejčastější příčinou kolizí byl nesprávný způsob jízdy (553), nepřiměřená rychlost jízdy (119) a nedání přednosti v jízdě (98). V obci se stalo 662 střetů, mimo obec řidiči havarovali v 231 případech. Na silnice I. třídy vyjížděli dopravní policisté z důvodů havárií ve 191 případech. Nejčastěji řidiči bourali v pátek a nejméně pak v neděli. Nejvíce bouraček se stalo v lednu a březnu, nejméně v červenci. Největší podíl na nehodovosti měli řidiči s délkou praxe řízení 0-5 let a to 166 nehod. U třech viníků bylo zjištěno požití drogy.

Policie zná oba aktéry krádeže másla
Litvínovští policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání krádeže 32leté ženě z Litvínova a 44letému muži z Moravy. Ti měli v říjnu v odpolední době odcizit v jednom litvínovském supermarketu 120 kusů másla v hodnotě 7 148 korun. Lup si uložili v prodejně do tašek a poté prošli pokladnou, aniž by za zboží zaplatili. Pracovníci prodejny záhy krádež odhalili a informovali policii. Strážníci městské policie pak vypátrali na zastávce ženu, která odpovídala popisu podezřelé. Její komplic s ní nebyl a žena u sebe odcizené máslo neměla. Policisté následně pátrali po spolupachateli, který má bydliště na Moravě a našli ho v obci na Litvínovsku. Kde lup skončil, policii povedená dvojice neuvedla. Ženě hrozí s ohledem na kriminální minulost až tříletý trest, muži o rok méně.

Policii tvrdili, že lup našli v popelnici
Strážníci městské policie předali státním policistům dva muže, které kontrolovali v Mostě a našli u nich různé nářadí, u kterého bylo podezření, že pochází z trestné činnosti. Muži tvrdili, že věci našli v popelnicích. Policisté pohádce neuvěřili a dvojice nakonec přiznala, že věci vzala v zahradní kolonii ve Vtelně. Policisté nakonec vypátrali i samotného poškozeného, kterému patřil křovinořez, pily, váhy, mlýnek, kabely, svářečka a další věci, vše v hodnotě 8 900 korun. Mostecká policie lup zajistila a vrátila zpět poškozenému. Dvojici mužů ve věku 29 a 19 let z Mostu a Litvínova policie obvinila z přečinu krádeže.

Most 17. 10. 2017
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem