Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dvojice cizinců kradla na Hrádecku

LIBERECKO - Během měsíce dubna tohoto roku vykradla dvojice stodolu, odcizila dva přívěsné vozíky a také jeden motocykl. Muži napáchali škodu za téměř 100 tisíc korun.  

Spravedlnosti neunikne dvojice cizinců, kteří se v průběhu dubna letošního roku doupoštěli krádeží na území naší republiky. Muži ve věku 35 a 37 let mají na svědomí krádež vloupáním do stodoly u rodinného domu v Oldřichově na Hranicích. Krádeže se dopustili ze 17. na 18. dubna. Ze stodoly následně odcizili motocykl zn. Suzuki SW 1000 a horkovzdušnou pistoli zn. Würth. Kromě toho ze zahrady domu vzali po domácku vyrobený přívěsný vozík. Ve stejné obci a ve stejnou dobu navštívili muži zahradu u dalšího rodinného domu, kde se vloupali do kůlny. Z té si však nic neodnesli. V zadní části domu dále vnikli do kotelny a skladu nářadí. Rovněž i zde nic neodcizili. 

Během stejné noci odcizila dvojice ve stejné vesnici z další zahrady po překonání zabezpečovacího řetězu přívěsný vozík zn. Agados Handy. 

Krádežemi muži napáchali během jedné noci škody za téměř 100 tisíc korun. Případy se podařilo hrádeckým policistům objasnit ve spolupráci s policisty z Polské republiky, kam také směřovala stopa po pachatelích. Policejní psovod se služebím psem vypracoval stopu, která vedla právě k našim sousedům. Polští policisté na základě výborné místní znalosti zjistili, kdo za krádežemi stojí. Pachatele dále usvědčila i stopa DNA na plynové pistoli. Polistům se tak díky přínosné spolupráci s polskými kolegy podařilo zajistit všechny odcizené věci a ty mohli být navráceny zpět jejich skutečným majitelům. 

Hrádečtí policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody, neoprávněného  užívání cizí věci a krádeže ve stádiu pokusu. V uplynulých dnech celou věc postoupili cestou Okresního státního zastupitelství do rodné země pachatelů k jejich realizaci.


29.6.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem