Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dvěma zlodějům při krádeži asistoval jezevčík

BENEŠOVSKO – Ze sklepních kójí domu v benešovské ulici U Pivovaru si počátkem června tohoto roku odvezli čtyři jízdní kola za téměř čtyřicet tisíc korun. Oba muže i jejich psího společníka přitom zachytily kamery. 

Benešovští kriminalisté prošetřují prozatím dva případy vloupání do sklepních kójí v jednom z domů v ulici U Pivovaru v Benešově. První z nich se stal už počátkem května tohoto roku. Dosud neznámý pachatel tady mezi půl sedmou a půl osmou hodinou ráno násilím vnikl do prvního podzemního podlaží, kde poškodil zámek u dveří místnosti, kam se ukládají jízdní kola. Tehdy ještě nic neodcizil a z místa normálně odešel. Zhruba po měsíci se sem ale opět vrátil a nebyl sám. Společnost mu dělal neznámý muž a také malý tmavý pes, pravděpodobně jezevčík. Do zmíněných prostor se i tentokrát dostali za použití násilí, podobně jako tomu bylo v prvním případě. Tentokrát ale přišli dřív, už kolem třetí hodiny ráno. Nakonec si odsud odvezli hned čtyři jízdní kola, všechna v hodnotě kolem 40 tisíc korun.

Po obou těchto mužích nyní kriminalisté intenzivně pátrají. Neznají sice prozatím jejich jména, ale vědí, jak vypadají. Jejich podobu totiž zachytily kamery umístěné v prostorách domu. Oba mohou být ve věku mezi 25-30 lety, mají sportovní, přibližně 175-180 cm vysoké postavy. První z nich byl oblečený do oranžových šortek ke kolenům a černé mikiny s kapucí. Na nohou měl černé sportovní boty s bílou podrážkou, na hlavě černou čepici s kšiltem a přes rameno nesl pánskou kabelu. Druhý z nich měl na sobě tmavé šortky ke kolenům, tmavou mikinu s kapucí, vpředu s nápisem Adidas. Na nohou měl bílé ponožky, sportovní boty zn. Adidas a na hlavě tmavou čepici s kšiltem a nápisem LA. Přes rameno nesl pánskou kabelu. Oba tyto muže doprovázel pes menšího vzrůstu, tmavé barvy, pravděpodobně jezevčík. Také podle něj by mohl někdo zmíněné muže snáze identifikovat.

Kriminalisté se nyní obracejí na širokou veřejnost se žádostí o pomoc a spolupráci. Jakékoliv poznatky k oběma podezřelým mužům přijmou v pracovní době na telefonu 974 871 506, mimo pracovní dobu na telefonu 606 691 232. Kontaktovat lze také linku tísňového volání 158. Za pomoc a spolupráci děkujeme.

por. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
11. července 2018

Odkazy do noveho okna

pachatel 1

pachatel 1 

Detailní náhled

pachatel 1

pachatel 1 

Detailní náhled

pachatelé společně

pachatelé společně 

Detailní náhled

pachatelé společně

pachatelé společně 

Detailní náhled

pachatelé společně

pachatelé společně 

Detailní náhled

pachatelé společně

pachatelé společně 

Detailní náhled

pachatelé společně

pachatelé společně 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem